Volkswagen Polo: Polo maakt met koude motor schel geluid

Bouwjaar: 1993, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1300

Mijn Polo coupe 86c maakt de laatste paar maanden een schel piepend geluid als ik wegrij met koude motor. Het is gelijk aan de toeren dus als ik gas meer geef hoor ik het alleen maar scheller worden.
Met stationair draaien heb ik er geen last van. Als ik de koppeling intrapt zakt het geluid af. Ook komt het soms terug met koude motor als ik em wat feller laat afremmen op de motor voor een bocht ofzo, dan slipt het dus door ofzo.

Als hij eenmaal warm is na 4-5min is alles weg en blijft het ook zo.

Als ik met koude motor wegrij en gas geeft loopt het geluid heel hard en schel op, het begint met een soort piep geluid maar wordt heel hard naarmate ik meer gas geef.

Ik heb het idee dat het erger is met kouder en/of misschien vochtiger weer.

Kan dit de vsnaar zijn en/of spanrollen of kunnen die niet zo'n akelig geluid maken? Of misschien de waterpomp? Al weet ik niet hoe het dan zou moeten klinken.

vwpolo93

Geplaatst door vwpolo93 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Kan best de V-snaar of multieriem zijn die je hoort, controleer deze eens, ook de spanning van de riem..

vwpolo93 (0), 13 jaar geleden

Spanning lijkt me goed, niet heel slap. Al denk ik dat ik die eerst zal vervangen. Is dat makkelijk te doen bij een Polo Coupe? En wat moet ik nog meer vervangen naast de riem zelf?

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Het vervangen stelt niks voor, wat je kan proberen, haal de riem er eens af en start de motor, kijk nu of het geluid weg is, zo ja, dan komt het dus van de riem af.

Succes..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.