Volkswagen TRANSPORTER BESTEL D 132 KW: Kreunend brommend geluid

Bouwjaar: 2010, Brandstof: Diesel, Motorinhoud (cc): 2000, Vermogen (kw): 132

Mijn vw transporter t5 caravelle 175 pk uit 2013 maakt bij rustig optrekken tussen de 1400 en 1600 een kreunend geluid het lijkt op lekkende lucht uit een membraan , hij doet dit in elke versnelling met heel weinig gas maar altijd in hetzelfde toeren gebied.
Heb de auto gekocht bij 150000 km en toen deed hij het al, sta nu op 238000 maar heb net EGR klep en roetfilter laten verwijderd en het geluid is erger geworden .
Geluid is zwaar irritant weet iemand een oplossing

Crg

Geplaatst door Crg , lid sinds 6 jaar geleden

1 Reactie

ofstone, 6 jaar geleden

Niet ergens een scheur in een slang waarlangs lucht ontsnapt? Meestal te zien doordat de slang of leiding erg vettig wordt van de olie.
Dat zou ook je roetfilter probleem veroorzaakt kunnen hebben. Er komt minder lucht in de motor dan hij denkt omdat er lucht lekt, dus stijgt de roetuitstoot.
Rookt hij nu zonder roetfilter?

Denk er trouwens aan dat mogelijk vanaf volgend jaar controles bij APK gaan plaatsvinden op verwijderen van roetfilters en egr. Met wat pech krijg je afkeur, een boete en nog eens de kosten om alles weer origineel te maken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.