Volkswagen Transporter: T4 op LPG-G2 start niet

Bouwjaar: 1991, Brandstof: LPG, Motorinhoud (cc): 1968, Vermogen (kw): 62

Hallo Mensen,

een aantal jaar geleden was ik hier regelmatig op het forum met mijn Berlingo op LPG G3 en heb daar toen heel veel steun van gehad.

Sinds een paar jaar heb ik nu een VW T4 op LPG G2 uit 1991. Het is een camper en ik heb er tot nu toe heel weinig mee gereden, meest om de paar maanden. Afgelopen week wilde ik er weer mee op stap, maar hij wilde niet starten. Hiervoor startte die altijd binnen seconden.

De accu is ok. Benzine is bijgevuld, maar geen resultaat. Gister naar de garage gesleept. De vonken zijn goed. Benzineleiding bij het brandstoffilter losgehaald, spuit eruit. Bougies waren nat en zijn vervangen. De monteur heeft uiteindelijk de auto gestart met een spuitbus en een poosje draaiend gehouden; toen het gaspedaal aangeraakt werd, schakelde de motor over op LPG en liep daarna uitstekend. Daarmee naar een parkeerplek gereden en opnieuw getracht op benzine te starten, maar dat lukte nog steeds niet.

De monteur heeft geen ervaring met LPG en geeft het op. Zijn diagnose: "krijgt geen benzine"; maar anderzijds, de bougies waren nat.

Er lag een stekkertje los achter de carburateur aan de passagierskant van de motor, van een draad die ook is verbonden met de verdamper van het LPG. Volgens de monteur moest die vast want anders kreeg de motor geen benzine. Is dit zo? Het aansluiten van het stekkertje maakte overigens ook geen verschil.

go-tje

Geplaatst door go-tje , lid sinds 15 jaar geleden

1 Reactie

go-tje, 6 jaar geleden

Ik ben vandaag bezig geweest met het vinden van mogelijke oplossingen, maar ben er nog niet uit wat precies de oorzaak is van de problemen. Ik heb in de problemcar archieven en op de t4-wiki.de en weetjewel.com wel een paar mogelijkheden gevonden waar ik verder naar zou kunnen kijken.

Ook heb ik gezocht naar mogelijkheden om de auto zonder benzine te starten. Hiervan is op problemcar ook het nodige te vinden, bijvoorbeeld de post van mvdkant in http://www.problemcar.nl/nl/particulier/... dat heb ik vanavond getest, en het werkt bij mij ook, hij startte meteen in pakweg vier seconden. Ik wist dat ik de berlingo ook kon starten zonder dat de benzinepomp werkte.

Wel heb ik begrepen dat je er erg mee moet oppassen en zeker het gaspedaal niet moet intrappen tijdens het starten vanwege gevaar voor backfire.

Ik kan nu in ieder geval zelfstandig van garage naar garage rijden en verder zal ik het maar heel erg beperken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.


Gesponsord

Met een groots assortiment in de beste auto-onderdelen, aanbiedingen en merken vind je altijd een optimale mix tussen A-merken en aanbiedingen. Voor iedere automobilist weet Carpardoo de juiste auto onderdelen of auto-accessoires te vinden.