Volkswagen Golf III : krukaspouliebout

Bouwjaar: 1996, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 TDI

hallo,ik heb bij verschillende golfjes diesel preventief de krukaspouliebout vervangen bij distributiewissel,is dat bij deze motor ook van belang(type met handmatige spanrol) of kan je deze ongemoeid laten zitten,B.V.D

anoniem-1573996169

Geplaatst door anoniem-1573996169 (0) , lid sinds 23 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Punt (35) PRO, 14 jaar geleden

Robby waarom zou je het niet doen. Ik heb het een keer fout zien gaan door onwetendheid en dat gebeurt je maar een keer. Slagmoersleutel er op of los starten. Groeten.

P. Kelder (0) PRO, 14 jaar geleden

Robby

Het is even de vraag of jij de bout weer net zo vast krijgt zoals het hoort.
Indien er geen problemen zijn, bout niet vervangen.

Gr. paul

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

@ paul ik krijg die wel vast zoals het hoort, heb ik vaker gedaan heb ik ooit een blokkeerstuk voor gemaakt wat ik op de poulie schroef met dwarstrip erop zoals ongeveer een originele eruit ziet,maar nu heb ik hier en daar gelezen dat niet alle motoren problemen hebben met het loslopen van deze bout cq uitslaan van de poulie,dus wilde ik wat info,en losstarten doe ik niet ik heb een joekel van een luchtsleutel voor zulke bouten los te maken dus dat zit wel goed,maar ik ben ook zo iemand wat niet moet afblijven,het zijn de kosten niet en ook niet het werk alleen het idee van is dit wel nodig snappie.

anoniem-1573996169 (0), 14 jaar geleden

Paul vraagje aan jou jij weet dit vast wel,het verbaast me elke keer dat als je hem met de luchttol losmaakt hij losschiet alsof het niks is maar vastzetten zou je haast zeggen dat er iets afbreekt ,90nm plus 90 graden verder,maar ik heb iets in mijn kop dat er verschil zit tussen bouten met die ronde top erop en bouten zonder die ronde top erop,weet jij dit of vergis ik me B.V.D

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.