Volkswagen Lupo: Lambdasonde checken met vag-com

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16v automaat

Nou bij mij brand dus de check lampje van de motor onregelmatig zonder dat er fouten zijn met vagcom of bij de dealer. Nou wil ik checken of het misschien iets met de lambdasonde te maken heeft.

Weet iemand hoe ik dit kan checken met vag-com?

Aanvulling, auto start perfect en rijdt perfect. Echt totaal geen problemen, echter wat ik me wel bedenk is dat als ik mijn deur open heb en ik gas geef is geluid wel licht rauw, dus zou die foutmelding op iets kunnen duiden met een hele licht lekkage van uitlaat?
Ik moet wel zeggen dat uitlaat er practisch als nieuw uitziet.

Hop

Geplaatst door Hop (0) , lid sinds 21 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Lupo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

audia4 (0) PRO, 17 jaar geleden

storing zonder foutcode kan de remlichtschakelaar zijn, check eerst maar eens of de remlichten werken als het lampje gaat branden.

Als het een storing in het uitlaatgassysteem is (lamdasonde zoals je zelf suggereert) die het lampje op het dashboard laat branden krijg je een uitleesbare stoing.

Hop (0), 17 jaar geleden

Mag ik vragen waar die remlichtschakelaar zit? Enig idee wat het ongeveer kost en of het zelf te vervangen is?

audia4 (0) PRO, 17 jaar geleden

schakelaar zit achter het rempedaal, en als je het nooit gedaan hebt kun je het beter even laten doen, de nieuwe schakelaar help je namelijk zo om zeep. Schatting 20€ incl montage

remlichten werken dus niet?? Voor het vervangen van de schakelaar uiteraard eerst even de zekeringen checken.

Hop (0), 17 jaar geleden

Ik heb vandaag dus weer mijn epc lampje samen met check lampje voor mijn kiezen op snelweg. Ik ben even gestopt bij een tankstation. Maar mijn remlichten deden het wel. Dus dat zal het waarschijnlijk niet zijn toch?
Ik las ook iets over problemen met bobine bij een golf. Ik heb wel eens gehad dat het leek alsof mijn lupo 2 seconden even trilde, leek op 3 cilinders lopen. Maar dit heb ik maar 2 keer gehad in een half jaar. Zou er bij mij iets met bobine aand e hand kunnen zijn? hoe kan ik hier achterkomen, want ik heb geen foutmelding.

Overigens lees ik iets over een drosselklappe reinigen op een duits forum. Wat is een drosselklappe?

En kan het iets te maken hebben met de olie sensor? Waar zit deze en is deze makkelijk te controleren?

audia4 (0) PRO, 17 jaar geleden

drosselklappe is gasklep.

Hop (0), 17 jaar geleden

Ik bedenk me overigens nu dat ik afgelopen winter een aantal keer tijdens files met warme motor ineens koude lucht kreeg uit kachel. Als file doorreed kreeg ik weer wel warme lucht. Zou het misschien hiermee te maken kunnen hebben? Wat voor sensor zou hiermee te maken kunnen hebben?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Lupo of stel zelf een nieuwe vraag.