Volkswagen Lupo: Lupo automaat. check lampje blijft branden zonder fout

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4 16v

We hebben een Lupo 1.4 16v binnen gekregen met automaat. Auto blijft bijna dagelijks met een check lampje en epc branden. De epc gaat na opnieuw starten wel uit. Ongemerkt gaat de check lamp ook uit.
We hebben de auto uitgelezen met vagcom. Geen foutmeldingen. Echter bij wissen fout codes engine, gaat check lampje wel uit. Hij komt op een gegeven moment wel weer terug. Klant schijnt m ook al bij de dealer te hebben laten uitlezen, met zelfde resultaat dus geen melding.
Wij willen toch proberen om dit op te lossen. Als er ervaringen zijn met dit probleem of suggesties dan zijn ze welkom.

service

Geplaatst door service (0) PRO , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Lupo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Benny1078 (0) PRO, 17 jaar geleden

Zeer vreemd.
Ik heb nog nooit meegemaakt dat het epc lampje brandt en dat er dan geen storing in het geheugen aanwezig is.
Als de motor goed loopt en er verder in geen van alle regelapp. een storing zit moet of het instumentenpaneel of het motorregelapp. kuren hebben.
Is dit probleem spontaan opgetreden ?
Controleer eens of het juiste motorregelapp. en instrumentenpaneel of coderingen wel in deze lupo zit.
Anders zou ik beginnen met een ander regelapp.

service (0) PRO, 17 jaar geleden

Het schijn 5 maanden gelden te zijn begonnen. Eerst check lampje aan met tussen pozen van ongeveer een maand, dan week nu bijna om de dag. Hoe weet je of regelapparaat origineel is? Want alles werkt en er zijn geen motorische problemen met rijden of wat dan ook. Alleen die lampjes. Ik heb gecheckt of ecu misschien nat of zo is, maar dat is ook kurkdroog.

Benny1078 (0) PRO, 17 jaar geleden

Onderdeelnummer staat op het betreffende regelapp. of je kunt het nummer ook uitlezen met de testkast tenminste met een vaskast wel en dan kun je op chassisnummer kijken op etka bij een dealermagazijn of dit deel bij deze auto hoort.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Lupo of stel zelf een nieuwe vraag.