Volkswagen Golf: lampje motorcheck brand storingcode17524-p1116

Bouwjaar: 2001

na geheugen uitwissen gaat het lampje na 1 of 2 dagen weer aan volgende storing uitgelezen cil-rij 1 sonde opwarmstroomcircuit onderbreking,-sp wie weet wat dit betekend en waar ik moet gaan zoeken,dit is een golf 2.0 met een agw motorcode

zundappgek12406

Geplaatst door zundappgek12406 (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

oldford (0) PRO, 18 jaar geleden

DTC vertelt je dat de verwarming van de lambdasonde defect is.
Volgens de code is het circuit onderbroken. Hierdoor zal het lang duren voordat de lambdasonde gaat regelen omdat ie niet op temperatuur komt.

Siem Bijman (140) PRO, 18 jaar geleden

Laatst gehad met een Polo.Zie topic 36303.Bleek een draad gebroken te zijn van de stekker.Misschien komt dit bij de Golf ook voor.

zundappgek12406 (0) PRO, 18 jaar geleden

welke lambdasonde is dit de voorste aan de motor,of achter de katalysator,ps heeft de luchtmassameter hier ook iets mee te maken? alvast bedankt voor julie reacties met het meedenken,klant brengt de auto woensdag...

Benny1078 (0) PRO, 18 jaar geleden

Lambda voor de KAT.En als je niets aan de bedrading en zekeringen kunt zien plaats maar een nieuwe sonde want luchtmassameter heeft niets met opwarmcircuit van sonde te maken.

Siem Bijman (140) PRO, 18 jaar geleden

Inderdaad de lambda voor de kat.Controleer heel goed de stekker verbinding.Ook zou je de aansluitpennen op de stekker van de computer eens moeten checken.Het is ook heel lastig meten op zo'n lambda sensor en dit moet je niet zo maar met een multimeter doen.Gebruik een scope.
Zijn alle stekkerverbindingen in orde,dan vrees ik ook dat je uiteindelijk toch een nieuwe lambdasensor moet monteren.

Alexander243 (0) PRO, 18 jaar geleden

9 van de 10 keer ligt het aan de lambasonde zelf.Dat is in ieder geval mijn ervaring.

zundappgek12406 (0) PRO, 18 jaar geleden

vandaag voorste lambdasonde vervangen,nu afwachten of het goed is,allemaal hartelijk dank voor het mee denken...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.