594 bezoekers online

Volkswagen Golf IV: Lampje voorgloeisysteem

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Diesel, Motorcode: SDI

Om te beginnen, ik ben een vrouw en totaal leek in auto's, voor mij telt het enkel van punt A naar B te geraken met een RIJDENDE auto en da's nu net mijn probleem...

Situatieschets:
Deze wagen is een erfstuk van de broer van mijn grootvader, iemand die de goedkoopste doch degelijke wagen wou zonder veel luxe, daarom, wit, geen centrale deurvergrendeling, geen andere elektrische toestanden en diesel (goedkoopst?) al was dit natuurlijk niet zijn beste zet want hij reed er elke dag maar mee blokje om! Goed, ik heb deze wagen overgeërfd en zal hem nu ook maar verder verslijten al ben ik ook maar een stadsrijder...

Probleem:
Sinds enige tijd kan hij tijdens het rijden een schok geven waarbij het 'Voorgloeisysteem'-lampje oplicht, zonder veel erg... Maar sinds vorige week schokt hij heel erg, lampje licht op en nu komt er ook bij dat de motor gewoon uitvalt, alle wijzertjes vallen op 0 en ik sta stil! Levensgevaarlijk natuurlijk zeker als dit op het linkse baanvak of op een kruispunt voorvalt! (Ik kan wel gewoon starten en weer verder rijden)
Toen dit vorige week de eerste keer gebeurde en ik de handleiding erbij haalde en las dat ik dit onmiddellijk moest laten controleren door een vakman. Ik was toen in de buurt van een Auto5 die me doorstuurden naar mijn VW-dealer. Ik maakte een afspraak en kreeg 's avonds mijn wagen terug met de mededeling "Wij hebben hem uitgelezen, motor uitgemeten en temperatuur gecontroleerd maar wij hebben geen storingen gevonden, mevrouw, zelfs niet na een testrit!" En daar sta je dan als leek en op mijn vraag "en wat als dit nog gebeurt?!" kreeg ik een onnozele "Sja... breng hem dan nog eens binnen..."
Ik kreeg wel een factuur van € 86 gepresenteerd!
Dit weekend ben ik dus weer x-aantal keer stil gevallen en door mekaar geschud! Het is opvallend dat het vaker voorkomt op oneffen wegen met veel putten of kasseien! Ik heb er m'n broer, die er iets meer verstand van heeft, eens mee laten rijden en hem aangeraden oneffen wegen te testen en jawel, ook hij zag het lichtje meermaals oplichten en ervaarde ook het schokken!
Ik stel mijn vraag nog eens opnieuw "Wat nu?!" Als een erkende VW-dealer het niet weet/vindt wie kan me dan wel zeggen wat ik nu moet doen?
Ik hoop dat ik hier wat wijzer wordt...? Alvast bedankt!

Phara

Geplaatst door Phara , lid sinds 9 jaar geleden

1 Reactie

jan T PRO, 9 jaar geleden

als ze geen storing hebben kunnen uitlezen zou ik prefentief relais 109 vervangen in de zekering kast.
dit relais ging nog wel eens stuk en dan viel hij ook uit.

groetjes jan.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.