Volkswagen Scirocco 1990: Laswerk rond tankdeksel

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 70

Onze Scirocco heeft een hoop rottigheid rondom de tankdeksel. Alle plaatwerk hier is helemaal weggevreten. Het binnenscherm (volgens mij de schokbreker toren) waar het buitenscherm aan bevestigd hoort, is ook al een klein beetje aangetast. Is dit nog te herstellen? En vooral.. hoe pak je zoiets aan? Ik vind het nogal een lastig te bereiken plek. En hoe conserveer je het uitgevoerde laswerk zodat het niet weer gaat roesten? Hoe kom je erbij? Moet je de schokbreker toren verwijderen? (Zie ook bijgevoegde foto)

vincent86c-1

Geplaatst door vincent86c-1 , lid sinds 1 jaar geleden

1 Reactie

Beste antwoord, geplaatst door kaleido 1 PRO, 6 maanden geleden

Ik zie geen foto s , maar dat is niet erg , voor veilig werken de vul hals met tank verwijderen.
Het aangetaste deel om de vulopening weg slijpen , je krijgt dan een groot gat rondom de tankopening , op deze manier is het aangetaste deel er achter ook goed te bereiken .
Er bestaat reparatie plaatwerk voor dit probleem.
Vereiste is wel dat je een beetje serieus kunt plaatwerken en een co 2 las apparaat en bijbehorend gereedschap hebt voor dit soort werk.
toren en binnenscherm de naden met strijkkit waterdicht maken , buitenscherm binnenin leggen dan kun je via de binnenkant ml/wax in de naad laten lopen en is deze beschermd van binnenuit.

    Oei, tank verwijderen is achteras uitbouwen.. Reparatie plaatwerk heb ik uit een donor auto kunnen zagen, gelukkig. Maak ik uit je reactie op dat de schokbreker toren ook vernieuwd moet worden? Als je alleen het buitenscherm gaat vervangen en wil aanhechten op het binnenscherm kom je er van de binnenkant tocht nooit bij? Ook niet om in de strijkkit te zetten? Foto via deze link (formaat was te groot) http://www.volksforum.com/albums/files/1/2/8/1588002508140_20200426_142336.jpg - vincent86c-1, 6 maanden geleden

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Scirocco of stel zelf een nieuwe vraag.