Volkswagen Scirocco 1985: lekt versnellingsbak olie

Bouwjaar: 1985, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: EX, Motorinhoud (cc): 1800, Vermogen (kw): 66

De mooie vintage Scirocco heeft een lekt versnellingsbakolie. Al 1 garage kon hem niet maken. Wat nu? is er iemand die een oplossing heeft? De garage zei dat het de oliekeerring/versnellingsbak keerring was. Wil ook graag een garage weten die dit kan verhelpen.
Bedankt Alvast Rik (namens mijn zoon)

autokrik

Geplaatst door autokrik , lid sinds 11 jaar geleden

7 Reacties

kaleido 1 PRO, 7 maanden geleden

Begrijp niet helemaal wat het probleem is van het feit dat de garage waar je geweest bent het niet kan maken .
Als ze geconstateerd hebben wat er lek is is dit toch te maken , bak moet er misschien af , maar dit is toch geen probleem ,
Elke garage kan dit .

autokrik, 7 maanden geleden

Ik heb het mijn zoon gevraagd. Wat ik wel weet is dat de auto lang in de garage was om op een onderdeel te wachten ..wordt vervolgd Rik

autokrik, 7 maanden geleden

Hallo, het probleem is iets gecompliceerder. De auto staat bij de RDW als Scirocco GL 66 KW geregistreerd. In Finnik staat deze als Scirocco GTL 66 kw geregistreerd. De RDM GL heeft een vier-bak (met een ring van 42mm) en de GTL heeft een vijf bak met een grotere ring van 72mm? De garage had de kleine ring besteld en dat ging dus niet want in de auto zit een vijf bak die bij de GTL hoort. Op het kenteken staat ook GL vier-bak uiteraard. De garage gaf de opdracht terug met een factuur. Een versnellingsbak nummer was niet gevonden? Wat nu? Kenteken is LX64GX regio Den Haag overigens.

kaleido 1 PRO, 7 maanden geleden

Dat had de garage natuurlijk ook kunnen zien , waarom kunnen ze dan niet de grotere bestellen , komt wel vaker voor dat dingen niet kloppen , zou dus het halve wagenpark in Nederland stil staan !!
Heeft de garage wel zin in de klus?

Hans4040 PRO, 7 maanden geleden

Versnellingsbak verwijderen, keerring vervangen en bak weer monteren staat 2,40 uur voor...
mooi klusje tot aan de koffie.
Ik snap het probleem van die garage niet.

autokrik, 7 maanden geleden

Hallo Pro's bedankt voor jullie bijdragen. De garage stelde dat er vele maten in zijn en dat niet geheel duidelijk is welke het moet zijn. De ontvangst van de vorige, die ook weer retour moest duuuurde.
Mijn zoon gaat nu naar de VAG garage in Den Haag daar was al contact mee en die hebben alle maten liggen.
Groeten Rik

kaleido 1 PRO, 7 maanden geleden

Succes bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Scirocco of stel zelf een nieuwe vraag.