Volkswagen POLO: Lekkage

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: BBY, Motorinhoud (cc): 1400, Vermogen (kw): 55

Sinds een tijdje lekt de auto water naar binnen, enkel aan de bestuurderskant. Het water komt terecht bij de voetenmatjes zowel voor de bestuurder als de persoon die daar direct achter zit.
Ik dacht eerst dat hij lekte door de vooruit, maar denk nu dat het komt door het originele schuifkanteldak. Hoe kan ik dit oplossen?!

Romanvw

Geplaatst door Romanvw (0) , lid sinds 6 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

jaapvandenbroek (0), 6 jaar geleden

Is het wel water of misschien toch koelvloeistof? Als dat laatste het geval is, is een kachelradiator en/of slangen verdacht.

Je kan natuurlijk met een tuinslang testen of het schuifdak de oorzaak is van lekkage. Een andere mogelijkheid is om alles goed droog te maken en het schuifdak met ducktape van de buitenzijde af te plakken zodat je zeker weet dat er geen water langs komt.

Als je daarna toch lekkage hebt, dan heb je het schuifdak i.i.g. uitgesloten. Heb je geen lekkage meer, ondanks regenval, dan is het schuifdak de boosdoener.

Naast niet goed afdichten (onderhoud de rubbers ieder jaar, zodat het soepel blijft en goed afdicht), zijn afwateringrubbers vaak verstopt. Daar kan je het dan ook in zoeken.

jaapvandenbroek (0), 6 jaar geleden

Met afwateringrubbers bedoel ik de afwateringsslangen (van rubber), meestal vier stuks, op iedere hoek van het schuifdak eentje. Maar dat verschilt waarschijnlijk per merk en type. Dat zou je na moeten kijken hoe dat op jouw Polo zit.

jaker (0) PRO, 6 jaar geleden

Hallo,het schuifdak is wel waarschijnlijk gezien de leeftjid van de wagen de afwatering hiervan zit zoals aangegeven in de hoeken,aan de voorzijde komen de slangetjes uit bij de a stijl net onder de doorvoer voor de bedrading naar het portier.
Er zit vaak een soort stopje in (tegen windgeruis)is meestal verstopt
an de achterzijde komen ze uit in het achter binnenscherm (zelden verstopt)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.