Volkswagen POLO 44 KW AUT: Lekkage volkswagen polo met vouwdak

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine

Hallo,

Ik heb onlangs een tweedehands volkswagen polo, van 2000 met een vouwdak gekocht. Nu hebben wij na een tijdje gezien dat er vocht in de auto zat en dat de dakbekleding in de hoeken achteraan doorweekt waren van het water.

Nu zijn wij naar iemand geweest die vroeger garagist was en hij denkt dat de afvoerslangetjes verstopt zitten alleen vinden wij deze niet. Hij zei eerst dat deze achter de bekleding van de koffer moeten zitten, maar daar waren er geen slangetje te vinden. Dus dacht hij dat ze misschien achter de zij bekleding achteraan zaten. Daar hebben we nu aan beide kanten een soort plastic gevonden die loopt van de koffer naar de zijkant met een soort spons erin. Nu zit er water in de rechter plastic zak. Het teken van volkswagen staat wel op het plastic dus volgens mij hoort het er wel in te zitten.

Nu vroegen wij ons af als iemand weet hoe dat water in die zak kan geraken. Er zit wel een scheur in het dak waardoor er water in de goot geraakt waar de wieltjes van het dak doorgaan. We hebben daar ook al wat water ingegoten en zagen dat het water er inderdaad uit liep waar de dakbekleding nat was. Dus nu vroegen we ons ook af als er wel water in die goot mag komen en er zelf wel afvoerslangetjes zijn?

Alvast bedankt!

sari v.

Geplaatst door sari v. (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

kaleido 1 (1620) PRO, 7 jaar geleden

In alle hoeken van het dak zitten afvoerslangetjes , de bekleding hoger los halen dan zie je ze wel.
Water loopt van bovenaf in de zak .
Als je op de A stijl de bekleding los haalt zie je ze wel lopen , achter zit het net zo.

sari v. (0), 7 jaar geleden

bedankt voor de info, die meneer waar we zijn langsgeweest had al gezegt dat als je er vanboven in spuit met een luchtcompressor dat de kans bestaat dat de slangetjes eraf gaan. Ik heb dus het vermoeden dat dit is gebeurd en ze die er gewoon hebben uitgehaald en weggegooid. De boven bekleding is namelijk al volledig los aan de achterkant en daar zien we geen enkel slangetjes lopen enkel die voor de antene. Als we water in de goot doen loop het er ook uit in de hoeken van het dak dus denk dat dat slangetje verdwenen is. Ik kan er morgen eens een foto van nemen en het hier op plaatsen?

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.