Volkswagen Polo: Versnellingsbak

Bouwjaar: 1998, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600

Geachte heren (en misschien dames)

Bij mijn polo uit 1998 zijn de koppelingsplaten een tijdje geleden vervangen (door een familielid met enige kennis van auto's zo hij zegt).
Na enig tijd schoot de 5e versnelling er een paar keer uit, maar nagelang de tijd verstreek werd het steeds erger.
Nu, een maandje of 3 verder, blijft ie totaal niet meer in de 5e versnelling zitten.
Wil ik toch in z'n 5 rijden, dan moet ik met héél veel kracht de pook naar voren gedrukt houden, zelfs zo hard dat je het idee krijgt "Die breekt zo af".
Dit zal ook niet lang meer duren, wat als ik nu in z'n 5 rijd en een klein beetje gas geef dan kraakt ie nog meer dan een graai in een zak chips.

Nu zeggen ze dat ze niets aan die bak hebben versteld of überhaupt iets aan die bak hebben gedaan dan de bak er af, koppeling vervangen, en de bak weer terug.

Gisteren heb ik mijn startmotor laten vernieuwen, en heb dit probleem aan die monteur voorgelegd, en die zei me dat de bak opnieuw moet worden afgesteld, en dat ik daar een afspraak voor dien te maken.

Nu zijn auto's en sleutelen er aan complete abracadabra voor mij, geef mij maar een dorre vlakte en ik bouw wel een huis, das toch een heel stukje makkelijker.
Kennen jullie dit probleem?, en is dit inderdaad af te stellen, of moet ik op zoek naar een andere versnellingsbak.

Bijvoorbaat mijn hartelijke dank.

Dave

Dave Dauwerse

Geplaatst door Dave Dauwerse (0) , lid sinds 7 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

Punt (35) PRO, 7 jaar geleden

Ja, deze bediening is stelbaar . Voor een met het merk bekend persoon is het makkelijk te doen. Met 2 personen het makkelijkst.

Vr. Groet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.