440 bezoekers online

Volkswagen Golf II : Lekkende branstofpomp

Bouwjaar: 1988, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6

Hallo, ik heb een brandstof lekkage langs de gashevel as op de brandstofpomp.
Motortje heeft ruim 4 ton gedraaid,dus geen schuld, maar weet nu iemand of de afdichting zelf te vernieuwen is, of moet ik echt naar de Boschdienst?
Groeten jan

busjan

Geplaatst door busjan PRO , lid sinds 9 jaar geleden

4 Reacties

jan5047 PRO, 9 jaar geleden

is wel zelf te vernieuwen is een revisie set voor te koop , maar je moet wel kennis van zaken hebben als je het voor het eerst doet valt het niet mee . alles van te voren goed merken ivm de afstelling

Punt PRO, 9 jaar geleden

Jan; het is zelf te doen maar er zijn verschillende as-lengtes in de handel . Het is wel delicaat dus bij het lichten van het deksel moet je daar zicht op hebben om de veertjes die je tegen komt niet op te rekken. Als je niet weet waar het precies om gaat zou ik het laten doen . Zie de topics op deze site. 40 berichten heen en weer eer dat de motor weer knap draait. Succes.

busjan PRO, 9 jaar geleden

Hallo allemaal,

Bedankt voor de tips, ik heb vandaag de Boschdienst gebeld voor een afspraak,:wachttijd 1 week.
Dat duurt me te lang, dus vanmiddag maar een revisiesetje gehaald,en er in gezet, is goed te doen.
Pomp is weer lek vrij!
groet Jan

Punt PRO, 9 jaar geleden

Jan ; het resultaat is mooi. Goed dat het is opgelost. Zie je nu dat alleen het busje en de O ring de oorzaak zijn? Het asje slijt niet (niet meetbaar) . Groeten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.