Volkswagen Polo: lekt ergens brandstof maar waar? polo 6n 1.4 uit 97 benzine

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

hallo mensen, vraagje ik heb een polo uit 97 6n met 1.4 motor benzine waarvan de laatste twee tanken wel erg snel leeg gaan,......normaal haal ik 650 km op een tank maar nu kom ik niet verder dan 350 km.....
Zelf denk ik aan een lekkage maar kan niets vinden heb de slangen onder auto en onder de kap naargelopen daar zie ik niets ,.....soms heb ik een benzine geur ff in de auto heel kort dit is soms naar het remmen voor een verkeerslicht maar het had laats ook in de file het lijkt wel dat de eerste vd tank het snelst gaat en zodra hij onde het midden komt het iets langzamer gaat......dus dacht ik de tank lek.....maar er ligt niet onder de auto naar het stilstaan en ik ruik ook geen benzine als ik eronder lig.......

heeft iemand dit ook al eens gehad? en kan er soms ook problemen komen v/d koolstoffilter die rechts voor onder de motorkap zit?

zelf weet ik het niet meer en dacht voordat ik de tank eronder uit schroef eerst maar ff vragen want naar mijn inziens als de tank lek is moet er toch wat op de grond vallen.....
Groetjes Fred

Fred.

Geplaatst door Fred. (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

oldford (0) PRO, 14 jaar geleden

Als je geen lek ziet/kunt vinden (bij draaiende motor) dan is er ook nog de mogelijkheid dat de motor te veel verbruikt.
Kan een defecte lambdasonde zijn of een lucht-lek ergens. Als je een 4-gas test laat doen (kan bij elk APK-station) dan weet je het zeker.

Kontroleer alle vacuüm slangen en slangetjes van en naar het inlaatspruitstuk op lekken, scheuren e.d.
Is de uitlaat volledig gasdicht en niet lek? Vooral het 1e stuk tot de katalysator.

Als dat allemaal goed is, laat de dealer dan de sensoren uitlezen en de signalen controleren.

Mocht de motor echt dit verbruiken dan is dat schadelijk voor je katalysator.

Fred. (0), 10 jaar geleden

bedankt maar deze kan gesloten worden,...auto is ondertussen veranderd in een bierblikje.

ricky (0) PRO, 10 jaar geleden

Hoop dan wel 1 van Bavaria of Heineken hahah

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.