Volkswagen Golf 2002: Lengte veren

Bouwjaar: 2002, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 77

Dag allen,

Aangezien mijn golf 4 vaak erg laag is aan de achterkant, ben ik van plan alle veren en gelijk de schokdempers te vervangen. Mij is verteld om dit probleem op te lossen moet ik of langere veren kopen of hulpveren plaatsen. Wat is jullie advies? De auto is zwaarder beladen gezien ik een LPG tank achterin heb van 40kg.

Ter info: momenteel heb ik veren eronder van 346mm lang. Monroe heeft veren van 358mm lang. Zou die 12 mm verschil gaan maken?

Tot slot: welk merk bevelen jullie aan voor zowel schokdempers als veren? Monroe of Bilstein? Persoonlijk hou ik van stevige vering.

Alvast bedankt. Fijne feestdagen!

Groeten,

Latino Americano

Geplaatst door Latino Americano (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

kaleido 1 (1645) PRO, 2 jaar geleden

Dat ze 12mm langer zijn zegt niets , als de dikte van de veer dunner is kunnen ze zelfs lager staan bij montage , als je omhoog wilt hulpveren van mad er onder en klaar bv.
Bilstein is een hoger segment is niet te vergelijken met Monroe, schokbrekers dempen alleen , de veren bepalen de hoogte , er bestaan schroefveren die in de plaats komen van je originele veren , speciaal voor auto s met bv. een gastank, Google maar eens op hulpveren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.