Volkswagen Polo: lichte "motorelektronica" brandt

Bouwjaar: 2001

het lichtje "motorstoring" brandt bij twee polos : een 1000mpi en een 1400 mpi, deze motoren hebben dan ook de indruk op drie cylinders te draaien. De derde geeft minder compressie. Bij VW-dealer werden bougies en draden vervangen. Probleem was opgelost voor twee dagen. Wat nu?

jhl

Geplaatst door jhl (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

marcie (0), 18 jaar geleden

wat voor storingen geeft hij?,ik heb met de 1400 een keer hetzelfde gehad en dat zat in de klepgeleiders(kleppen bleven hangen in geleiders)

jhl (0) PRO, 18 jaar geleden

storingcodes onbekend. Heb hem nog niet aan computer gehangen. Bij VW vonden ze niks.....................

marcie (0), 18 jaar geleden

als het lampje brand,moet er iets uit te lezen zijn...

Alexander243 (0) PRO, 18 jaar geleden

Heb weleens bij een AKK motor (1.4L) een slechte compressie gehad en daar bleek ie op ze klepzitting compressie te verliezen.

Hij zal de foutcode cilinderoverslag geven en als je dus een slechte compressie heb op die cilinder dan zal je dat op moeten lossen.

suc6

cafe racer (0), 18 jaar geleden

treedt het probleem op na koude start ??
wat doet de oliedruk op dat moment ?
Is de motorolie kortgeleden ververst.
Welke olie gebruik je dan ?

jhl (0) PRO, 18 jaar geleden

de motorolie is 10w40 die wij gebruiken en effectief is dit probleempje denk ik gebeurt relatief kort na een oliewissel, maar zeker ben ik er niet van. Het licht v/d oliedruk brandt niet bij draaiende motor

Kerkhoffs (0) PRO, 18 jaar geleden

Let op de vacuumleiding van rembekrachtiger, deze scheuren op de plaatsen waar ze over de koppelstukjes en terugslagklep zijn gekrompen. Succes.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.