Volkswagen Passat: LMM probleem?

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: AVF 1.9 TDi 96kW

Na de melding 'emissions workshop' in de display en het ontbreken van trekkracht is de auto uitgelezen (storing 17964 P1556 035) en is de LMM en de turboklep vervangen. Toen ik de auto terug kreeg was de storing uit de display, had ik trekkracht, maar ook een nieuw probleem; bij een stationair draaiende motor loopt elke 2 á 3 seconden het toerental kortstondig op en onder de 2000 toeren lijkt de motor nu en dan kortstondig in te houden. Het advies was om de EGR klep te vervangen, wat overigens niet is uitgevoerd.
Een maand later komt de melding 'emissions workshop' terug in de display en ontbreekt de trekkracht nu en dan. Terug naar de garage waar de LMM is vervangen. Nadat de auto is uitgelezen is het advies; turbo vervangen. Het volgende moment ga ik op vakantie en zet ik de auto bij een kennis die de naar het probleem kijkt. Zijn conclusie; turbo is niets mee aan de hand, hij trekt als een beest, je hebt een LMM van het merk QH gekregen en dit is niet het originele onderdeel.

Kan iemand mij vertellen welke LLM (merk & type) bij deze motor hoort en wat de kans is dat het met het originele onderdeel verholpen is?

Alvast bedankt!

bellville

Geplaatst door bellville (0) PRO , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jos_br (0) PRO, 13 jaar geleden

Het is goed mogelijk dat de egr niet goed is. Wanneer zo´n auto gedegen rijdend uitgelezen wordt moet er toch te achterhalen zijn wat eraan mankeerd. De lmm van QH is niets mis mee, ik denk alleen dat de originele niet eens stuk is geweest. Je kunt eens proberen de egr dicht te maken, het lampje in het dashboard blijft dan wel branden, dit kan verder geen kwaad, wanneer de klachten dan verder weg blijven is dit in de software dan wel weg te schrijven.

Jos.

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

De storingscode zegt :"laaddruk onderschreden" dus de turbodruk is lager geweest dan die had moeten zijn. Dit kan wel aan de turbo liggen,het variabele deel kan stroef bewegen waardoor hij de druk niet snel genoeg kan regelen.
Of er is een vacuumslang lek. Maar als het probleem 1 van deze 2 defecten zou zijn dan gaat hij niet stationair slecht draaien.

jos_br (0) PRO, 13 jaar geleden

Wanneer de egr vervelend doet, en dus open blijft staan, blijft de turbodruk achter.

Jos.

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Is opzich waar alleen geeft hij dan vaak wel een storing over de egr klep bv "egr werking onjuist" of "doorlaat te groot" of iets dergelijks maar theoretisch zou het wel kunnen.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.