Volkswagen Golf: long-live motor olie

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi 90 pk

Hallo ik heb twee vragen. Voor mijn golf tdi 90 pk, bj 2001 gebruik ik altijd long-live olie omdat deze auto altijd door de vorige eigenaren met deze olie is onderhouden. Maar mijn vraag is of ik ook "normale" olie dan gebruiken voor deze type motor. Ik vind namelijk 20 euro voor een liter wel heel erg veel. Mijn tweede vraag is dat bij het verversing 0W30 wordt gebruikt maar als ik moet bijvullen doe ik dat met 5W30 kan dat nadelige gevolgen hebben voor de motor? Alvast bedankt.

musti

Geplaatst door musti (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

P. Kelder (0) PRO, 18 jaar geleden

musti..

20,- euro is die prijs niet wat overdreven? gezien deze prijs heb ik het vermoeden dat jij spreekt over het merk shell?? ook wel genoemd vloeibaar goud!

gezien de longlife-interval, deze gewoon blijven toepassen, er zijn ook longlife olieen (kies maar een merk) die even goed zijn net als de prijs.. een merk zegt totaal niks over de kwaliteit.

advies.. ga nooit mengen met div, specificaties doorelkaar, iedere specificatie kent zo z'n eigenschap.

paul,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.