Volkswagen Golf: loopt niet meer goed na inspuiten vochtwerende spray

Bouwjaar: 1986

Hallo,
Ik heb het volgende probleem met m'n golf 2 1,3 CL. Koud starte hij al moelijk maar liep wel goed als ie eenmaal gestart was. Bij regen starte hij nog moeilijker en in de eerste paar honderd meter bokte hij af en toe. Nu heb ik van het weekend de verdeelkap en rotor eraf gehaald en schoongemaakt en na het terug zetten ingespoten met een vochtwerende spray. Nu start ie nog moeilijker en loopt ook nog maar op 3 cilinders. De kabels zien er goed uit. Wie weet wat het probleem kan zijn en hoe dit verholpen kan worden?

Ewoud2974

Geplaatst door Ewoud2974 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

volgwagen (0) PRO, 18 jaar geleden

Als je de 4 contactpunten in de verdelerkap heb afgekrabt oid, dan word de afstand tussen de rotor en het contactpunt van de verdelerkap groter, het komt wel is voor dat het dan erger word ipv beter.
als je de verdelerkap helemaal hebt ingespoten met vochtwerende spray lijkt het mij ook niet echt goed voor de geleiding.

Ivo1 (0), 18 jaar geleden

maar hij heeft de kap ingespoten, NA het terug monteren, zo te zien.

volgwagen (0) PRO, 18 jaar geleden

klopt idd ivo, niet goed gelezen.

Ewoud2974 (0), 18 jaar geleden

Ik heb de contactpuntjes licht opgeschuurd met een fijn schuurpapier. Dus denk niet dat de afstand met de rotor daardoor groter is. En idd pas ingespoten met spray na het terug monteren van de kap dus niet in de kap zelf. Denk dat ik de contactpunten in ga spuiten met een contact spray misschien dat dat het verhelpt!?

Ivo1 (0), 18 jaar geleden

Heb je de bougiekabels los van de verdeler gehad? Anders die aansluitingen ook ff met contactspray inspuiten. Kan zijn dat die verbinding is versclechterd omdat je hem los hebt gehad.
Zelfde geldt voor aansluiting bij bougies zelf.

pieterp9094 (0) PRO, 18 jaar geleden

Zet er maar een andere kap op want met dat schuren doe je inderdaad meer slecht dan goed. En de bougiekabels, inderdaad wat contactspray erop en dan goed schoonmaken. Die contactspray is gewoon een ontvetter en wat reiniger, zorgt zelf niet voor geleiding.

vraagje (0), 18 jaar geleden

de kabels niet verwisseld met kap er af halen
????

stefan84 (0), 18 jaar geleden

als er ''een druppel'' van die vochtwerende spray tussen die contactpuntjes is gekomen,dan werkt deze ook niet meer,even droog maken en controleren

je bougiekabels moeten natuurlijk ook op de juiste volgorde zitten zoals herman al zei!

Ewoud2974 (0), 18 jaar geleden

Weet niet wat het geweest is maar afgelopen weekend heeft er een monteur naar gekeken en hij loopt weer prima! Volgorde is nu iig geval goed en het startprobleem wordt waarschijnlijk veroorzaakt door gebroken bi-metaaltje bij de choke. Iedereen bedankt voor de reacties!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.