Volkswagen Golf: soort Thermostaat voor schutbord 16v ?

Bouwjaar: 1985

hallo

heb een golf 2 staan een 1800 16v KR

heb al heel lang een probleem met de verwarming,hij deed alles behalve warme lucht blazen,dat werd niet meer dan lauwe lucht,nu had ik de radiator van de kachel al gedemonteerd en doorgespoeld maar dat heeft het probleem niet verholpen,nu heb ik gekeken waar die slangen naar toe lopen die wat aan de kachel radiator zitten.als je die volgt zit er op de aan en afvoer slang een klein rond iets,een soort kokertje,dit zit tussen de slang.dit heb ik ervanaf gehaald en dan zie je wat goudkleurig van binnen zitten,een soort thermostaat? nu heb ik dat 'kokertje'ertussenuit gelaten en warmt hij perfect!maar kan dat kwaad als deze er niet meer tussen zit ? en waarvoor dient dat ding eigenlijk ??

alvast bedankt,

Stefan

stefan84

Geplaatst door stefan84 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jan5047 (0) PRO, 18 jaar geleden

dat kokerje dient er voor om er voor te zorgen dat er in je kachelradiateur niet te veel druk komt zodat hij open barst wat in het verleden veel gebeurde bij vw, het is dan ook een modeficatie geweest voor het beveiligen van de kachelradiateur
dus het zit er niet voor niets
gr jan

volgwagen (0) PRO, 18 jaar geleden

Ik wil je niet bang maken maar ik zou um terug plaatsen.
Als je kachelradiateur openbarst dan zie je in 1 keer niets meer omdat je ruiten beslaan(ik heb het zelf ook gehad) en in het ergste geval loopt er hete koelvloeistof over je voeten heen.
Dus ik zou een nieuwe bestellen en die monteren.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.