Volkswagen Touran : los trillende aandrijfas na rijden met caravan

Vorig jaar gestrand met VW TOURAN 2.0 TDI 115 pk en caravan in Frankrijk. Na veel ellende blijkt dat er 2 schroeven ( 1 afgebroken en 1 scheef gedraaid) van de aandrijfassen een klepperend geluid veroorzaken. Probleem verholpen door de assen van nieuw vet, hoezen en schroeven te voorzien.
Tijdens vakantie dit jaar blijkt dat het geluid wederom alweer alleen hoorbaar bij het rijden met de caravan!! er weer is.
Direct naar garage gereden, de aandrijfassen vertonen geen zichtbare gebreken, advies aandrijfassen volledig vervangen.
Ik wil dit best doen maar is dit geen onzin, zonder caravan vertoont de auto geen enkel probleem!
Hoe kan het dat de auto met caravan die echt niet te zwaar is! dit probleem vertoont? Kan het door het kantelen van het motorblok komen?
Please help

heidi1

Geplaatst door heidi1 (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Touran? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Welke bouten van welke aandrijfas?

heidi1 (0), 12 jaar geleden

De bouten waar de lange andrijfas mee aan het blok is bevestigd

martijn v o (0), 12 jaar geleden

Welke caravan hangt erachter?

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Door de caravan wordt de aandrijas zwaarder belast. Controleer nogmaals of de steun waarmee de as op zijn plaats wordt gehouden wel echt vast zit en niet een beetje scheef onder spanning.

heidi1 (0), 12 jaar geleden

In de garage hebben ze gecontroleerd of alles goed vast zit, men heeft mij verzekerd dat dit het geval is!
De garage weet er ook geen raad meer mee. Ik snap dat de caravan een zwaardere belasting is maar de caravan heeft lang niet het gewicht dat de Touran zou moeten kunnen trekken!
Daarbij is ditr de derde keer dat wij ermee naar Frankrijk zijn geweest, de eerste keer heeft de auto het probleemloos gedaan, de tweede keer was het ellende en nu de derde keer begon het geluid een beetje op de terugweg, op de heen weg ook geen enkel probleem....
Daarbij nogmaals ZONDER caravan hoor je niks aan de auto.
Zou het vervangen van de as een oplossing kunnen zijn en zoja welke as vervangen?de lange of de korte? Kosten indicatie?

cor van jaarsveld (0) PRO, 12 jaar geleden

Martijn ik ben geen volkswagenman maar, Ik zou toch het probleem zoeken in het gedeelte wat met de loszittende steun te maken heeft gehad. Aan de aandrijfassen zitten aan de binnen en buitenkant z.g. homokjneten. dwz buigbare koppelingen. deze zullen er niet om geven dat ze een beetje uit de richting draaien. Dat doen ze aldoor. Als ik het goed heb komt er uit het differentieel een rechte as die gelagerd is in de steun aan het motorblok. Daar moet je probleem zoeken denk ik. draait die as gelijkmatig rond? of wringt hij af en toe? bij wringen heb je het probleem te pakken. Ik hoor het nog wel van je.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Touran of stel zelf een nieuwe vraag.