514 bezoekers online

Volkswagen golf 2: Loshalen waterpomp voor stellen distributieriem

Bouwjaar: 1990

Waar kan ik de waterpomp bouten vinden ? Ik wil mijn distributieriem vervangen. In de handleiding van "Haynes" staat een stappenplan. 1 van de stappen is het loshalen van de waterpomp om de oude distributieriem er af te kunnen halen. Ik kan alleen de bouten niet vinden en dus de pomp niet los krijgen. Wie weet hoe ik de pomp los krijg ?
Bvd

Nils8195

Geplaatst door Nils8195 , lid sinds 15 jaar geleden

8 Reacties

0

schnitzel, 15 jaar geleden

je hoef al1 de waterpomp poelie los te haalen en je v snaar poelie ! dan kan je onderste distributiedeksel er af ! en dan kan je distributieriem vervangen !

0

Nils8195, 15 jaar geleden

Bedankt !! Maar ik zit nog met het volgende. De waterpomp wordt gebruikt om de distributieriem de goeie spanning te geven. Volgens de handleiding van Haynes zit de pomp met meerdere, ik neem aan met 2 bouten vast. Als ik die los kan draaien kan ik de pomp verplaatsen en zo de distributieriem die eroverheen loopt strak stellen. Ik kan alleen de bouten niet vinden !
Groetjes

0

mb-man, 15 jaar geleden

de waterpomp wordt toch niet door de distributie aangedreven of wel ???

0

schnitzel, 15 jaar geleden

water pomp word door de v snaar aangedreven ! en die span je met je dynamo !

0

schnitzel, 15 jaar geleden

je zal je v snaar wel bedoelen die je wil vervangen ! die loop over je krukaspoelie waterpomp en dynamo !

0

Maritieme, 15 jaar geleden

Het waaierhuis is excentrisch uitgevoerd en wordt aangedreven door de Distributie riem. Door het huis te verdraaien span je de riem. Moet je ook de O-ring even vervangen.

0

boem, 15 jaar geleden

De distributie riem van een NZ 1272CC type motor drijft de waterpomp aan. Als je het deksel van de distributie eraf haalt, zie je het wat beter : er zit een gleuf aan de bovenzijde van de pomp. Hierin zit een boutje die je moet oplossen. Vervolgens kun je met een schroevendraaier o.i.d. de pomp verschuiven. De schroevendraaier stop je ergens naast de genoemde gleuf -wijst zichzelf.
Kijk ook eens hier : staat op blz 5 hoe je het moet doen.
Succes.

http://members.lycos.nl/audi20vt0/Downlo...

0

Nils8195, 15 jaar geleden

Geweldig Ton ! Precies wat ik nodig heb, hartelijk bedankt. Met deze info moet het absoluut lukken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.