Volkswagen golf cabrio 1800i: versnellingsbak

Bouwjaar: 1989

mijn versnellingsbak staat in zijn 1 en gaat er niet meer uit,
de stangen zijn goed, en niemand begrijpt er iets van, wat is
er aan de hand, is bak kapot, hoe zou dit komen en is er een andere oplossing dan nieuwe of gereviseerde bak, bedankt kees van den berg

kees6186

Geplaatst door kees6186 (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

blijegeit (0) PRO, 19 jaar geleden

misschien een uit positie geschoten schakelvork? of een afgebroken schakelvork misschien.... de bak zal er toch afmoeten.. dus kan je net zogoed kijken (als je het zelf gaat doen!)

suc6

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

Gebeurt bij dit type wel eens vaker, heb je pech, want om de bak te demonteren moet je de hele boel zwaar forceren. Schakelwals en vorken kun je dan al weggooien. (sneuvelen bij de demontage) Verder is de oorzaak vaak een gebroken veer of pal in de synchronisator of gans versleten synchromesh. Bij de laatste druk je hem eigenlijk door de versnelling heen waardoor de boel blokkeert.

Tip:
1) Zoek naar een knappe gebruikte bak. (zijn schaars, syncromesh problemen op 1e en 2e versnelling is bijna standaard als ze meer dan 100.000 km gehad hebben)
2 )Ben je zelf handig, zoek dan een sloopbak die wel gangbaar is als donor en restaureer je eigen bak met de donordelen en nieuwe synchromesh van de dealer.
3) Helemaal niet handig, haal dan een ruilbak bij de dealer en laat hem die bak monteren.

succes

kees6186 (0), 19 jaar geleden

het is opgelost , met slepen naar garage kon ik hem gewoon weer in zijn 2 zetten, bedankt voor reacties kees

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.