Volkswagen Polo: lukt niet om in 2e & 4e versnelling te schakelen en pook soms va

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Beste forummers en specialisten.

Ik heb een polo met een raar probleem.
Van het een op het andere moment wil deze niet meer in de 2e of 4e versnelling. Als ik wil overschakelen hoor ik de tanden over elkaar ratelen maar inschakelen lukt niet. De schakelingen naar het dashbord toe, 1, 3, en 5 gaan probleemloos. Koppeling komt ook goed op in 1e versnelling.
Achteruit is ook even zoeken. Geen rare geluiden , geen olie lekkage.

Kan dit met het schakelmechanisme te maken hebben? zo ja, waar moet ik het zoeken? Ik had net ook even dat de pook vast zat en zich niet liet verplaatsen naar zn vrij of andere versnelling.

Iemand enig idee??

groet Theo

theo-ams

Geplaatst door theo-ams (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

Theo, de afstelling en verstelbare bevestiging van het schakelmechanisme zit vlak achter het blok . Kijk waar het verschoven of los zit. Smeer de draaipunten zonodig. Succes.

theo-ams (0), 12 jaar geleden

Hallo Punt.

Bedankt voor je reactie.

Na het demonteren van de accubak en doordat iemand anders de pook bediende kon ik zien dat de clip die 1 van de 2 bedieningskabels vasthoud bleek gebroken te zijn.

Ik heb de kabel even vastgezet met 2 tywraps en ga maandag naar de dealer om een clip te bestellen!

bedankt voor je tip!

grt Theo

Punt (35) PRO, 12 jaar geleden

Theo; ik lees dat het goed komt. Succes in het nieuwe jaar.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.