Volkswagen Lupo: LUPO 1.4 Benzine UitlaatgasStoring.. AUTOMAAT..

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Goedemiddag

Onlangs heb ik een Vw Lupo gekocht zonder een mankement. Maar helaas was de pret al over nadat de auto na 1 week al kapot ging. Op een mooie zonnige dag ben ik met mijn lupo naar werk gegaan. Ik reed boven de 100 km toen ik vervolgens een terug slag kreeg in mijn vermogen. Ik heb wel verder gereden maar nadat dit gebeurde kreeg ik een storings lampje in mijn dashboard. (uitlaatgas lampje) Dit brandt tot op de dag van vandaag nog steeds en uiteraard rijdt mijn lupo niet meer als eerst. Dit zijn de verschillen die ik heb opgemerkt toen dit eenmaal gebeurd was:

1. Hij verbruikt meer brandstof. (Het is wel een een 1.4 maar toch ik kan met een volle tank maar maximaal 300km rijden dat is denk ik niet normaal ook al is het wat grotere motor dan normaal)

2. Vermogen is niet meer hetzelfde want hij trekt langzamer op en daardoor verbruikt de lupo meer brandstof denk ik ( Toen ik de lupo kocht trok hij sneller op en had hij meer vermogen)

3. Hij schakelt niet meer naar zijn 4e versnelling. ( nadat ik dat terugslag kreeg kon ik niet meer harder dan 120 km rijden want ik moest dan hoge toeren draaien 5000!, volgens mij blijft hij dan in zijn 3e versnelling dus hij schakelt dan niet automatisch meer naar de 4e versnelling)

Dit zijn de merkbare mankementen die ik heb ondervonden nadat ik dit probleem kreeg op de snelweg.

De volgende acties heb ik ondernomen om dit probleem te oplossen:

1. Lambasonde voor vervangen maar dit heeft niks opgelost

2. Vw dealer geweest om uit te lezen hieronder een link naar het uitlees rapport (1e en 3e pagina wazig maar je kan het nog wel lezen mijn excuses voor het ongemak.)

http://www.mijnbestand.nl/Bestand-RUTLKO...

De Vw dealer zei dat er ook nog 3 fouten in de motor zijn gevonden. Om mij hiermee te helpen vraagt Vw dealer nog 3 uur onderzoek geld dus ongeveer 300 euro en dan moet het nog ook gerepareerd worden waarbij ook nog onderdelen nodig zijn en me dit weer veel geld zal kosten. Dus daarom heb ik besloten om het niet bij de dealer te laten repareren. Als jullie mij alstublieft kunnen helpen met wat er mij te wachten staat dan kan ik het ook naar een normale garage brengen.

Wie kan mij helpen?

Ik zal u dan heel erg dankbaar zijn.


Mijn auto gegevens:

Vw Lupo 1.4 55 KW Benzine
Automaat
4 versnellingen
4 cilinders
Cilinderinhoud: 1390 cc
34 L tankinhoud
bj 2001
160.000 km stand

Alvast bedankt,

mvg,

Muzaffer

Muzy88

Geplaatst door Muzy88 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Lupo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

7 Reacties

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Als ik dat rapport zie en ik zie die storing over de egr klep dan zou ik deze als eerste vervangen,deze gaan vaker stuk .

Muzy88 (0), 13 jaar geleden

[quote=ricky]Als ik dat rapport zie en ik zie die storing over de egr klep dan zou ik deze als eerste vervangen,deze gaan vaker stuk .[/quote]
Ten eerste Ricky bedankt voor je oplossing maar ik heb de storing al gevonden (denk ik). De storing zit in de AUTomatische versnellingsbak. De versnellingsbak schakelsysteem dat in de bak zit werkt niet meer naar behoren. Dit regelsysteem in de bak kost ongeveer incl btw 1000,- euro. Waarom ik zeg dat dit niet meer goed werkt is dat ik de lupo gisteren naar een auto garage heb gebracht waar ze ook versnellingsbak specialisten in dienst hebben, toen heb ik mijn auto door hun laten controleren. maar dit heb ik uiteraard ook nog bij een andere specialist gecontroleerd als conclusie kan ik toch zeggen dat dit systeem niet meer functioneerd want mijn lupo wil niet meer automatisch versnellen naar andere versnellingen dus hij blijf op een versnelling staan (op de 3e versnelling). Dus de specialist zei dat de schakelsysteem niet meer goed werkt dus dat betekent dat ik een 2e handse bak nodig heb. Helaas heb ik nog niks kunnen vinden weten jullie misschien waar ik een automatische bak kan krijgen voor mijn lupo.

mvg,

Muzaffer

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Let op hoor,want de bak reageert op de motor en als de motor inhoudt dan reageert de bak daarop,die kan dan heel slecht gaan schakelen of slecht reageren.

Muzy88 (0), 13 jaar geleden

[quote=ricky]Let op hoor,want de bak reageert op de motor en als de motor inhoudt dan reageert de bak daarop,die kan dan heel slecht gaan schakelen of slecht reageren.[/quote]
Vandaag heb ik de versnellingsbak olie vervangen maar alsnog blijft ie zo rijden helaas weet iemand anders nog iets ander?

p.s. ik heb ook egr klep laten schoonmaken maar alsnog blijft ie zo doen..

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Is de egr klep ook ingeleerd? (mits je er een elektrische op hebt zitten).

primera p11 (0), 13 jaar geleden

Dat tie niet meer schakelt heeft niks met de bak te maken maar met de storingen die erin staan.
De auto staat in de noodloop modus,dit ter bescherming van de motor.
Eerst de storingen die erin staan oplossen,waaronder het vervangen van de EGR.
De bak vervangen kan altijd nog,maar eerst de storingen die erin staan verhelpen,en pas op met die zogenaamde specialisten.
Ik heb daar voorbeelden genoeg van gezien,van alles vervangen en nog niks opgelost.

Muzy88 (0), 13 jaar geleden

[quote=primera p11]Dat tie niet meer schakelt heeft niks met de bak te maken maar met de storingen die erin staan.
De auto staat in de noodloop modus,dit ter bescherming van de motor.
Eerst de storingen die erin staan oplossen,waaronder het vervangen van de EGR.
De bak vervangen kan altijd nog,maar eerst de storingen die erin staan verhelpen,en pas op met die zogenaamde specialisten.
Ik heb daar voorbeelden genoeg van gezien,van alles vervangen en nog niks opgelost.[/quote]
Dit klopt helemaal maar ik heb de motor storing al gevonden en laten maken.. EGR is ook compleet vervangen.. Maar nu wil hij nog steeds niet normaal doorschakelen automatisch... Wat kan ik nog doen? want mijn laatste oplossing zal toch de bak zijn..

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Lupo of stel zelf een nieuwe vraag.