Volkswagen GOLF PLUS: meerdere motor storingen

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Transmissie: Handgeschakeld

Hallo,

Ik heb de volgende problemen. De cruise controle deed het niet en volgens de garage bleek dit een sensor bij de remschakelaar te zijn. Na vervangen deed de cruise controle het nog steeds niet en blijven nu de achter remlichten branden en op dashboard verschijn lampje motorstoring. De auto start verder prima en wil ook rijden.
De computer geeft nu de volgende foutcode's aan

01314
01044
00932
00870
00874
00532
00361
17058
18104

Ik heb de zekeringen gecontroleerd en deze zijn allemaal goed ook kan ik geen problemen vinden de relais's. Wie kan me helpen met wat er aan de hand kan zijn?

gr
Jan Arend

jan potze

Geplaatst door jan potze (0) , lid sinds 5 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

kaleido 1 (1395) PRO, 5 jaar geleden

Wat dacht je van terug naar de garage , het is vele malen erger qua storingen dan voordat ze de schakelaar vervingen , waarschijnlijk is er met de reparatie iets fout gegaan , waarmee is uit gelezen , codes zeggen zo niets.

ABruintje (0), 5 jaar geleden

Zoals kaleido 1 aangeeft, terug naar garage.

Dit lijken mij allemaal random foutmeldingen want niets heeft met elkaar te maken.
Het lijkt er op dat er storing in je canbus zit.

Juiste remschakelaar en ook goed gemonteerd ????

jan potze (0), 5 jaar geleden

Hallo,

Ik ben er weer mee aan de gang geweest het probleem van de cruise control is opgelost. Dit was een nieuwe hendel. Ik blijf met het probleem zitten dat de remlichten continu blijven branden. De remschakelaar is goed hier zit niet het probleem.

jaker (0) PRO, 5 jaar geleden

Toevallig een trekhaak onder de auto?

jan potze (0), 5 jaar geleden

Hallo,

Ja ik heb een trekhaak. Ik ben vandaag bij de vw dealer geweest. Volgens hun is het een zekering of een relais. Ik heb zekering 14 gecontroleerd deze is goed. Weet iemand welke relais het zou moeten zijn. De dealer had het te druk om me te kunnen helpen.

jaker (0) PRO, 5 jaar geleden

Het zou kunnen dat zekering F22 op de zekeringkast in de motorruimte is door gebrand
Indien dit het geval is en hij brandt na vervanging weer meteen door dan is zeer waarschijnlijk de koppelingspedaal sensor defect(is een z.g hall gever).
Bij een defecte zekering blijven de remlichten branden door de can bus interface.
Of er zit sluiting in de trekhaak stekerdoos waardoor de volle plus in deze doos contact maakt met de draad van de remlichten.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.