Volkswagen Golf III: merkteken voor distributie tandwiel ontsteking

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1600cc

ik heb een golf lll uit 97, 1600cc multipoint injectie en daar heb ik de distributie snaar van vervangen. had alles op tijd gezet maar niks gemerkt met met een witte stift. toen ik de spanrol had los gemaakt en de distributie snaar had verwijderd is de onstekingstandwiel verdraaid, het vervelende is dat er geen merktekens op het blok staan om hem op tijd te zetten. ik heb wel een verhaal gehoord dat als je een lijn trek van het hart van de krukastandwiel bout naar het hart van de onstekinstandwiel bout dat het merkteken dan op moet lijnen met deze lijn. auto loopt wel gewoon maar heb het gevoel dat hij inhoud en hij stottert een beetje als je rustig optrekt en bij de 5000 toeren slaat de begrenzer in en stationair schommeld hij een beetje. misschien kan dat ook met de injectie te maken hebben.
maar mijn vraag is in ieder geval of je de onsteking optijd kan zetten zonder speciale apperatuur om hem op de basisstand te moeten zetten.

met vriendelijke groet,
yves

Calibratje

Geplaatst door Calibratje (0) , lid sinds 15 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

jan T (10) PRO, 15 jaar geleden

nou als je de disrubuti op tijd zet dus de krukas op merkteken en de nokkenas op merkteken.
dan moet je de verdeelkap los wippen en moet de rotor tegenover een streep staan op hetr verdeelhuis dit is laat maar zeggen de bassisstand.
dus daar kun je eerst naar kijken.

groetjes jan.

Calibratje (0), 15 jaar geleden

ja oke, dan ga ik daar even naar kijken. had er wel eens eerder van gehoord.

met vriendelijke groet,
yves

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.