Volkswagen Transporter : merktekens inspuitpomp??????

hallo;ik ben hier een distributieriem aan het plaatsen bij een transporter caravelle diesel 75 kw tdi ACV motorcode,volgens autodata staan op de pomp en pomphuis een groef om te pomp juist te zetten doch vind hier nergens iets,heb het al bij oudere modellen gedaan en daar was er wel een groef in de polie en pomphuis.wie kan me raad geven a.u.b?thanks

Van11714

Geplaatst door Van11714 (0) PRO , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

blijegeit (0) PRO, 18 jaar geleden

moet deze pomp niet worden geblokkeerd met een stift?!


mvg

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Pomp moet je dynamisch timen, oftewel, terugzetten zoals ie stond, motor starten hopen dat hij lopen wil, en met testkast of vag-com juist zetten. Dit is de enige manier.

Succes ermee.

Simon10906 (0) PRO, 18 jaar geleden

Het merkteken wat Gerrit bedoeld staat aan de binnenkant van de poelie. Deze moet overeenkomen met een groef aan de buitenkant van de pompflens. Op het bevestigingsoor wat naar voren wijst om precies te zijn.
Ik moet je helaas tegenspreken Harry. Pomp is beter statisch te timen. Dan hoef je niets te hopen en is nog nauwkeuriger ook. Als je het tenminste met klokje achterin de pomp doet.

jos_br.5980 (0) PRO, 18 jaar geleden

Ben het toch met Harry eens, die pompen staan bijna nooit goed wanneer je met de computer controleerd. Ook is het merkteken niet altijd even goed zichtbaar. Verder kunnje voor je de boel uit elkaar haalt de pomp blokkeren door een boutje op de pomp terug te draaien, plaatje ertussen uit halen en de bout aandraaien.

Jos.

Van11714 (0) PRO, 18 jaar geleden

allemaal bedankt,Jos welke bout en plaatje bedoel je en statisch bedoel je daarmee juistzetten met een meetklok?

audia4 (0) PRO, 18 jaar geleden

Sander, idd als je hem met de meetklok goedzet weet je zeker dat de auto loopt. Alleen is dit geen garantie dat hij dynamisch goed staat. Teveel afwijking heeft als gevolg dat het systeem niet goed vervroegen kan en in storing gaat.

Dus dynamisch controleren en timen. Kun je de eerste stap met de meetklok net zo goed overslaan.....
Als hij niet meer starten wil is het vroeg genoeg om de meetklok uit het stof te halen.

volgwagen (0) PRO, 18 jaar geleden

Aan de onderkant van de pomp zit een plaatje met een sleufgat. boutje iets lossen, plaatje er tussenuit, op tijd zetten, en pomp blokeren door het boutje zonder plaatje aan te draaien.
Is een plaatje in een hoek gevouwen.

Van11714 (0) PRO, 18 jaar geleden

ok ,is gelukt,is wel heel wat werk aan om zo een set riemen te vervangen,allemaal hartelijk bedank

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.