Volkswagen Transporter : temp te hoog

Hallo
Ik heb wat problemen met de bedrijfstemp van een vw transporter 1.9TD/abl.Na een cilinderkoprevisie is de temp aan de hoge kant (max 100grC) terwijl deze voorheen altijd op 90 stond.Ik heb de thermostaat al vervangen en ook de waterpomp zonder resultaat.
welke temp schakelaars zijn voor welke koelfan zijn , ik zie in de manual dat er twee standen zijn 1 moet aanschakelen bij 95 grC en 1 bij 105 gr C.Wie heeft er nog andere tips waar de oorzaak is te zoeken.
De motor loopt verders prima maar als de buitentemperatuur hoger wordt verwacht ik problemen

barry833

Geplaatst door barry833 (0) , lid sinds 17 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

1 Reactie

H&k (0), 17 jaar geleden

Na een cilinderkoprevisie.... Ga ik er gemakshalve maar vanuit dat je de koppaking vernieuwd hebt :-)
Kwamen de ALLE gaten overeen van de oude en de nieuwe koppakking. Weet niet of VAG het nog doet maar ik heb wel eens meegemaakt dat er voor 'koude' gebieden minder koelgaten in de koppaking zaten. Deze moest je zelf bijstansen.

Ander idee: Zit er geen lucht in het koelsysteem? Kachel open gehad tijdens het vullen!

Meet de temp eens na! Wellicht dat de temperatuurvoeler VOORHEEN ergens geen goed contact maakte. En nu wel ( stekkertje los en weer vast). Dan zou ie nu iets hoger kunnen aangeven terwijl er niets aan de hand is.


Succes

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.