Volkswagen Passat: Monteren Ashoes Zonder Demontage Homokineet

Bouwjaar: 1997, Brandstof: Benzine, Motorcode: ADR

Beste mensen, had laatst een bericht geplaatst over een kapotte ashoes (wielzijde). Nu heb ik een ashoes van het merk Spidan gekocht. Was van plan om deze met zo'n lucht gereedschap (weet niet hoe dat ding heet) te spannen en zo over de homokineet te zetten. Nu las ik op een website dat er speciale ashoezen zijn die je kan rekken. Nu weet ik niet wat ik daaruit moet concluderen. Is het dan zo dat de ashoes van Spidan niet rekbaar is. Had morgen al ingepland om dit zelf te gaan doen, maar als het niet kan is het handig om dat te weten. Het zou een hoop werk voor niets schelen. Snelle reacties zouden op z'n plaats zijn.

Bij voorbaat dank alweer.

Gr.

izimel

Geplaatst door izimel (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

9 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

een spidan ashoes, is niet rekbaar. om deze te kunnen monteren zal de homokineet van de as moeten worden gescheiden.

paul,

izimel (0), 17 jaar geleden

Oeps oeps oeps, zit ik dan met de gebakken peren. Moet ik weer naar zo'n garage in Utrecht waarvan tot nu toe geen een echt deugt!!!!

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

hoezo naar utrecht...? een spidan ashoes vervangen stelt niks voor, een klein halfuur per kant...

paul,

izimel (0), 17 jaar geleden

Ja dat begrijp ik Paul, heb het al meerdere malen doen. Iedere keer weer ten koste van mijn homokineet.

Heb vandaag nog her en der gevraagd, weet je wat ze vragen voor alleen het ashoes vervangen, €80 tot €90. Sorry maar dat vind ik echt te veel voor alleen een hoes vervangen. Maar goed het zal toch wel op de een of andere manier moeten, en als het helemaal niet gaat wil ik het zelf wel proberen. Voor alles moet een keer een begin zijn :-)

izimel (0), 17 jaar geleden

Oh sorry Paul, bij mijn gegevens staat nog Hengelo. Maar woon inmiddels al een behoorlijk tijd in Utrecht. Daarom ook dat ik Utrecht zeg.

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

opzich is de prijs niet zo verkeert.... ik reken altijd een vaste prijs voor 75,- incl ashoes. per kant.

paul,

izimel (0), 17 jaar geleden

Dat is het hem juist, voor een homokineet demonteren en nieuwe monteren gaf ik altijd zo'n 100eurom. Materiaal door mij geleverd dan. Nu heb ik de ashoes ook zelf en wordt er 80 a 90 euro van me gevraagd. Anderzijds denk ik wel dat je je kan indenken dat ik er ondertussen echt gek van wordt. Zoals ik eerder al had gezegd heb ik al 3 homokineten vervangen in 2 jaar tijd. En als ik niet oppas wordt dit de 4e.

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

je moet er niet opslaan..... tenminste, liever niet, daar is een speciaal stukje gereedschap voor in de handel.

paul,

P. Kelder (0) PRO, 17 jaar geleden

nadien ook de naafbout goed vastzetten en met het juiste aanhaalmoment, anders kost het jou ook nog een wiellager......

paul,

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.