Volkswagen Caddy: Moter stuk na 2 jaar en 8 maanden

Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.4

Ik ben Natascha en wij zijn eigenaar van de Touareg. Wij wonen dus op Fuerteventura en heb eerder contact gehad met Tiquan en Benny Vee. Ik hoop dat jullie mij weer kunnen helpen, want een vriendin van mij heeft ook problemen met de Volkswagendealer op Fuerteventura en ook zij hebben contact gehad met Duitsland en willen niet helpen.
Zij hebben dus een Caddy life en met 2 jaar en acht maanden deed de auto helemaal niets meer. De auto had ongeveer 60000 kilometer gereden.
Hij was aan het rijden en de auto maakte een raar geluid, dus hij ging naar de kant van weg. Toen hij langs de kant stond kwam er toevallig een vriend van hem langs die net als jullie automonteur is. Hij keek naar de motor en zei, die motor is echt zwaar kapot. Zo zij lieten de auto naar de volkswagen garage slepen en toen die aankwam zeiden zij, oh dit is een fabrieksfout geen probleem. Toen zij later belde om te vragen hoe of wat zeiden zij dat de garantie over was en dat ze dus niets konden doen. Ze konden het laten maken voor ongeveer 5000, 00 Euro. De auto heeft 17.500 Euro gekost. Chassis nummer WV2ZZZ2KZ5Z028077 misschien hebben jullie hier iets aan.
Als ik het goed heb zat er een groot gat in de motor. Ik weet niet exact de nederlandse woorden, dus gebruik ik de engels. Misschien komt het jullie bekent voor.
De con rod heeft in het blok geslagen en daardoor is er heel groot gat ontstaan in het blok. De garage wilde de auto wel eventueel kopen voor 3000 euro. Dit voelt ook niet goed aan.
Ik hoop dat jullie mij ook met dit probleem kunnen helpen. Het is zo fijn, want het maakt ons sterker als wij weer naar de garage gaan en moeten onderhandelen.
Zij willen nu dus een tweedehands motor kopen, maar ik vraag mij af of dat er geen regels zijn voor zoiets. Een auto moet toch minstens een 3 jaar of langer met een motor kunnen doen.
Klein detail, de garage hier op het dorp vertelde dat hij twee eigenaren met Caddys kent met het zelfde probleem. Dus in totaal 3 auto´s in een omgeving waar ongeveer 8000 mensen wonen. Zo ik wil jullie weer vragen om te helpen.
Nogmaals de service hier op het eiland is heel slecht, deels denk ik omdat er maar een volkswagen dealer is.
Bedankt en ook namens mij vriendin.

nataschario

Geplaatst door nataschario (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Caddy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

ricky (0) PRO, 16 jaar geleden

Er hoort coulance op te zitten voor dit soort gebreken.
Als het een VW dealer is,dan horen ze een dis melding te maken naar de importeur.(tenminste dat gaat hier wel zo),en dan krijg je vaak wel een deel vergoed.
Lijkt me stug dat je na 2 jaar en 8 maanden niets meer vergoed krijgt,en €3000 is veel te weinig wat die garage wil geven.
Persoonlijk vertrouw ik die garage niet helemaal.
Bel zelf eens naar de importeur om dit verhaal voor te leggen.

Henkk (0), 16 jaar geleden

indd ik heb zoiets meegemaakt bij seat gewoon importeur bellen of schriftelijk het verhaal uitleggen. zij kunnen dan weer contact leggen met de betrefende garage.

succes

CARS&MOTORS (0) PRO, 16 jaar geleden

anders schrijf je rechtstreeks naar de fabriek
legt de problemen met de dealer uit en vraagt hun om via de importeur de zaak te regelen
anders zal je als dat mogelijk is naar een dicht bij gelegen dealer kunnen gaan en daar eens mee praten(i weet je zit op een eiland)maar op andere plekken rijden ook vw rond en die worden ook onderhouden dus zal er op een ander eiland oid ook een dealer zitten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Caddy of stel zelf een nieuwe vraag.