Volkswagen Golf II: Motor begint stationair gigantisch te schudden

Bouwjaar: 1985, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.6D motorcode JP

Hallo,

De motor van mijn auto begint soms gigantisch te schudden. Het dashboard gaat dan ook gigantisch schudden in de auto(zit wel goed vast). Ik had er al andere motorsteunen in gezet. Tevens vroeg ik me af waarom die het soms wel en soms niet doet. Vanochtend deed hij het weer(tank was bijna leeg) en na een tankbeurt was het nog heel even zo en daarna was het weer goed. Het maakt op mij de indruk dat het dus afhankelijk is van de hoeveelheid brandstof die nog in de tank zit al komt me dit raar voor.

Is er iemand die weet wat dit probleem kan veroorzaken?

Met vriendelijke groet,
Alex

AlexDSL

Geplaatst door AlexDSL (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Alex,

Draai hem eens een beetje hoger stationair, meestal lopen ze wat aan de lage kant, zeker met de verlichting e.d. aan..Hou hem eens rond de 900 - 950 toeren, dan zal het gerammel / trillen een stuk minder zijn.

Gr Stefan

Kevermotor (0), 13 jaar geleden

Alex,

Schudt de motor alleen bij stationair toerental of ook bij hogere toerentallen en eventueel tijdens het rijden ?

Groeten, Alfred.

Noproblemcar (0), 13 jaar geleden

Volgens mij te weinig brandstofdruk omdat bij volle tank probleem over gaat!
Lijkt opvoerpomp probleem.

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Deze heeft geen opvoerpomp, we praten over een oude diesel..Heeft alleen een vlotter in de tank zitten.

AlexDSL (0), 13 jaar geleden

De motor schudt alleen bij stationair draaien. Het stationaire toerental omhoog draaien helpt idd wel bij TRILLEN hier staat het stationaire toerental al vrij hoog en dat lost het probleem niet op. Het gaat ook niet om een beetje trillen, het is veeeeeel extremer dan dat. Hij schudt gewoon heel erg. De eerste keer dat ik het zag stond ik naast de auto en had ik de kap omhoog. Ik schrok zo erg dat ik als schrik reactie mijn hand op het luchtfilter drukte om de motor tegen te houden. Onzin natuurlijk maar het was dan ook een schrikreactie.

Of het van het brandstof niveau afhankelijk is weet ik ook niet 100% zeker. Het viel me gewoon op dat hij het na de tankbeurt van vanochtend niet meer deed.

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Oke, is de motor nog standaard ? Dus niet aan de roetstop gedraait o.i.d. ?

Je kunt anders de timing eens controleren, van distributie en pomp, controleer ook de slangen van en naar pomp / filter op eventuele lekkage, is dat allemaal in orde, haal dan eens een middel van Forte en kiep dan in de tank.

Hoeveel toeren loopt hij nu stationair ?

Heb dat ook bij mijn dieseltjes gehad, door hem iets hoger stationair te laten lopen was het verholpen en dat was een stuk prettiger.

AlexDSL (0), 13 jaar geleden

Motor heb ik niks aan veranderd. Timing staat ook goed. Slangen van en naar de pomp zijn goed. De motor is over gebouwd uit een andere auto. Toen is dat allemaal al gecontroleerd. In de andere auto deed hij dat schudden ook al. Daarom heb ik bij het over bouwen de motorsteunen vervangen(wel voor gebruikte) ik dacht dat dit de oplossing zou zijn maar nee dus.......

Wat is een middel van forte? En wat doet dat middel? Wat kan ik daar van verwachten als ik dat er in gooi?

Ik heb geen toerenteller in de auto dus het exacte toerental weet ik niet.

audia4 (0) PRO, 13 jaar geleden

2 opties: verstuivers gaar als boter, keertje op de verstuivertester zetten en kijken hoe mooi ze pissen
Lekkage van de keering van de pompas, maar dan moet er ook diesel naar beneden komen als je hem uitzet.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.