Volkswagen Passat: Motor deel van een benzinepomp

Bouwjaar: 1998

Hi allemaal,

Ik wil eerst bedanken voor jullie eerdere info over e.e.a. vragen.
Inmiddels heb ik mijn auto liet slepen naar VW dealer (service) en het schijnt (het eerste versie van de dealer) dat mijn auto een van de laatse is van zijn generatie en daardoor de benzinepomp niet meer te leveren is (mijne heeft een soort witte deksel met kabels/slangen en aan de andere kant van die slangen en kabels is een elektrische benzinepomp met een soort kader daaromheen)... Ze hebben eerst nieuwere versie besteld die volgens VW in mijn auto gemonteerd kan (die ca. 315 euro kost) en achteraf belijkt dat toch er een benzinepomp bestaat die oude versie is en dit keer hebben ze alleen de elektrische motor gedeelte besteld (die weer 315 euro kost). Ik wordt langzamerhand achterdochtig over deze situatie omdat het eerst bestelde pomp een totale pomp die ongeveer even groot als een friesdrank fles van 1,5 liter met alles erop en eraan is, terwijl die laatst bestelde versie alleen maar motor gedeelte is.

Soory voor deze lange verhaal maar om alles duidelijk te maken wou ik e.e.a. vertellen.

Nu mijn vraag is kan het zijn dat die oude versie toch leverbaar is door de VW of is het een sloop onderdeel is die aan de dealer een "quick cash" genereerd? Als het nog te leveren is weet iemand hoe duur is zo'n ding?

Bij voorbaat dank en met vriendelijk groeten!

S. Ilter

s.ilter

Geplaatst door s.ilter (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

audia4 (0) PRO, 19 jaar geleden

VW heeft minimaal 10 jaar leververplichting op haar onderdelen. In het algemeen wordt trouwens 20 jaar aangehouden. Een onderdeel mag overigens wel vervangen worden door iets anders, maar het moet wel redelijkerwijs in te bouwen zijn in de auto.

Maar wat dacht je er van om een andere dealer even op te bellen voor een prijsje voor een pomp voor jouw auto.....

s.ilter (0), 19 jaar geleden

Ik heb ook naar een andere dealer gebeld maar dat zegt ook dat het niet meer leverbaar is en moet een nieuwere type (zonder kader) in. Dat kader (van oude type) in de benzinetank is zo groot dat het niet door de gat kan en het is ook vast aan de tank (je moet het kader of kapot maken of in stukjes zagen om uit te krijgen).
Ik kan niet voorstellen dat VW een fout heeft gemaakt.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.