Volkswagen Passat: Waar op letten bij passat tdi 90pk

Bouwjaar: 1997

Hallo, ik heb mijn golf tdi 90pk uit 1996 ingeruild tegen een passat tdi 90pk uit 1997 die ik morgen ga ophalen, mijn golf heeft 202dkm gelopen en ik moet zeggen dat hij erg snel enz is, ik heb vorige week proef gereden met de passat en moet zeggen dat deze aanzienlijk luier is.

Weet iemand of dat normaal is of moet hij net zo snel zijn als mijn golf tdi, ik snap dat mijn golf lichter is enz.. de garage eigenaar zou de passat een grote beurt geven enz maar ik zou graag van jullie willen weten waar ik op moet letten als ik de auto ga ophalen. ik heb er overigens 3 maanden garantie op dus als er iets niet pluis is kan ik gelukkig terug.

xsence

Geplaatst door xsence (0) , lid sinds 19 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

Santa (0), 19 jaar geleden

Hallo, het lijkt mij allereerst heel belangrijk dat je ded distributieriem controleert. Is deze op tijd vervangen en zo ja, wanneer? Voorts is er een actie geweest m.b.t. vervangen van de onderste wieldraagarmen. Dit gebeurde volledig onder garantie van de importeur. Als het goed is moet dit vermeld staan in het onderhoudsboekje, helemaal achterin. Het feit dat de Passat wat trager is komt inderdaad door het gewicht, maar ook in het verschil van de versnellingsbakoverbrenging. Ik ga er gemakshalve maar van uit dat de standaard wielen nog gemonteerd zitten. Hoeveel heeft de Passat gedraaid en komt dit overeen met de Nationale Auto Pas?

garageburgwal (0) PRO, 19 jaar geleden

Als hij echt traag is dan heeft hij waarschijnlijk een defecte luchtmassameter(is een veelvoorkomende klacht)

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.