Volkswagen Passat: Motor loopt hobbelig stationair (warm én koud) en stinkt naar b

Bouwjaar: 1991, Brandstof: Benzine, Motorcode: 1.8 66kw

Hoi.

Onze Passat loopt heel hobbelig (bonkerig) stationair, zowel bij warme als bij koude motor. En hij stinkt ontzettend naar benzine, net of hij veel te veel benzine krijgt. Tijdens het rijden is er niets aan de hand. Hij trekt goed en dan loopt 'ie mooi. In de garage is 'ie uitgelezen, maar dat was gebaseerd op een bj 92 en toen gaf 'ie aan de nokkenassensor. Maar die zit er niet op!

Inmiddels vervangen: rotor, verdelerkap en bougiekabels. De bougies worden volgende week vervangen. Vanochtend was de koude start wel beter.

Heeft iemand een idee?

Groeten,
ikker32

ikker32

Geplaatst door ikker32 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

kaleido 1 (1425) PRO, 9 jaar geleden

Watertemperatuursensor is een zwak punt , kost een paar euro.

ikker32 (0), 9 jaar geleden

Die is in inmiddels getest en dat maakt geen verschil. Het onregelmatig stationair lopen is gelijk bij warm én koud. De bougies zijn inmiddels ook vervangen en dat maakt ook geen verschil. De oude bougies waren wel zwart.

audia4 (0) PRO, 9 jaar geleden

machet onder de inspuitunit wil graag stuk, goede nummer 2 is de slang naar de rembekrachtiger, die gaat stuk net waar hij aangesloten is op inlaat, aan de onderzijde. (achter het blok dus) krijgt hij valse lucht, en dat verziekt het mengsel totaal.

uitlezen kan bij dit type alleen met draaiende motor, stilstaand geeft hij altijd storing op nokkenassensor. (= de krukassensor in dit geval, dat ligt aan de software van de uitleeskast)

ikker32 (0), 9 jaar geleden

Het was inderdaad de slang naar de rembekrachtiger, die was aan de onderzijde gescheurd. Naar de garage, een VW-specialist, voor een nieuw slangetje (hadden zelf niets meer in huis) en voor net geen 10 euro incl. montage loopt de Passat weer als een zonnetje.

Bedankt voor de hulp, audia4!!

audia4 (0) PRO, 9 jaar geleden

hij is klassiek bij dit model, ooit kwamen deze bewuste slangen voor deze motoren in bundeltjes van 10 binnen in het magazijn van de dealer.... (net als die machet onder de inspuitunit trouwens, die lag er naast)

succes met de wagen. met goed onderhoud halen deze lachend een half miljoen km's....

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.