Volkswagen Polo: Motor loopt onregelmatig.

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.4TDI

Hallo lezers.

Sinds een tijdje loopt mijn motor van mijn VW Polo 9n 1.4TDI 2005 3 cilinder 234.000 km. onregelmatig. Zowel bij de koude start als warm. In december vorig jaar is een kabelboom naar cilinder 2 vervangen omdat daar roest vorming in zat. Daar door is er een verkeerde input naar de cilinder geweest. Motor reiniger(STP) er een paar keer in gedaan, om de 2000 km. Het is een tijdje goed gegaan, maar sinds een tijdje is het weer raak. Heeft mijn Polo zelfstellende kleppen?

Tevens heb ik als de motor goed warm is in zn 3 met 4000 toeren geren zo een 10 minuten lang. (om de motor schoon te branden) Maar na een tijdje gaat het weer minder en nemen de onregelmatigheden de overhand. Net, deed de motor het weer goed terwijl vanochtend het net een oude trachtor was.

Wat zou de oorzaak kunnen zijn.

Alvast bedankt voor het reageren.

Noppie.

Noppie2014

Geplaatst door Noppie2014 (0) , lid sinds 9 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Polo? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Hoe klinkt de motor? Hoor je geen rare bijgeluiden?
Ik zou hem als eerste eens laten uitlezen en kijken welke storing(en) erin staan.

Noppie2014 (0), 9 jaar geleden

De motor klink af en toe iet wat rauwig. Er is overigens geen trekkracht verlies. Heb de caravan er achter gehad. Vermeld het maar, wie weet waar het goed voor is.
Moet je hiervoor speciaal naar de VW dealer of kan het ook bij een niet merkgebonden garage.

deboerdirkjan (0), 9 jaar geleden

verstuivers reinigen? Of brandstofinspuitpomp is niet goed. Compressie meten van cylinders, kan ook nodig zijn.

ricky (0) PRO, 9 jaar geleden

Voor uitlezen kan je naar elke garage toe maar ik zou dan een garage kiezen die veel met vw/audi/seat/skoda doet. Misschien even via Google zoeken.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Polo of stel zelf een nieuwe vraag.