Volkswagen Passat: Motor plotseling even (2 tel) inhouden (LPG-G3).

Bouwjaar: 2001, Brandstof: LPG, Motorcode: 2.0-8V (AZM)

Hallo,

sinds enige tijd heb ik dat de auto na 5~15min even twee tellen iets inhoudt (1/2 gas), verder meestal ook maar éénmaal. Alleen wanneer de auto erg warm is (3uur incl. file) dan lijkt het erop dat het probleem langdurig wordt en begint de auto dus slecht te lopen. In de board computer is niets te vinden (gas installatie is niet uit te lezen vanwege ontbreken grijze stekker). Verschijnsel doet zich ook voor wanneer de auto op cruise-control rijdt.

De auto is een VW Passat 2.0 8 klepper (AZM motor) met Koltek-Necam installatie, verdamper is enige tijd geleden gereviseerd (de auto heeft daarna normaal gefunctioneerd).

Komt dit probleem bekend voor of beter nog heb je enig idee waar dit probleem vandaan komt?

Alvast bedankt & groeten,
Robert

Robert10037

Geplaatst door Robert10037 (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

ovi (0), 12 jaar geleden

Heb je al eens alle aansluitingen van darmen en spruitstukken nagekeken dat ze goed vaststaan. Bij mijn Punto op LPG was het het bronzen stuk waar de darm van de LPG toekomt aan de inlaat die was losgekomen en langs daar kwam valse lucht binnen dus stond hij te arm en af en toe wat gesputter als gevolg.

maarten4874 (0) PRO, 12 jaar geleden

Robert,
zijn er ook problemen als je een tijdje alleen op benzine rijdt?? Of is het enkel op gas?

Robert10037 (0), 12 jaar geleden

@ovi: Het probleem met valse lucht ken ik, ik heb in het verleden al eens alle vacuümslangen vervangen, wat ik toen gemerkt heb is dat met name stationair de motor slecht loopt c.q. af wil slaan. Stationair is er nu niets aan de hand.

@maarten4874: Goede vraag, het probleem heb ik nog niet gemerkt op benzine, maar daarbij opgemerkt dat ik dat ook niet vaak/veel doe.

Robert10037 (0), 12 jaar geleden

[quote=maarten4874]Robert,
zijn er ook problemen als je een tijdje alleen op benzine rijdt?? Of is het enkel op gas?[/quote]
Enkel op gas! Hetzelfde ritje op benzine komt het niet voor.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.