Volkswagen Passat: regenwater loopt niet weg bij accubak

Bouwjaar: 2001, Brandstof: Diesel

Na flinke regenbuien blijft water in het gedeelte voor de achterbank staan. Bij openen motorklep blijkt de ruimte rond de accu gevuld te zijn met water, dit loopt niet weg...hoe los ik dit op?

Met dank Jan, bedankt voor tip! Rubber verwijderd en water liep weg...
groet,
Mariette

mariette

Geplaatst door mariette (0) , lid sinds 12 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

jan T (20) PRO, 12 jaar geleden

simpel het makelijkste vind ik de accu eruit en dan zit daar onder een rubber dat verstopt zit.
dat rubber haal je er uit en gooi je weg dat had met een modificatie gebeurt moeten zijn.
ook onder de rembekrachtiger zit zo n rubber haal die er ook uit.
als je priegel vingers hebt kun je het doen zonder accu eruit dan doe je je hand tussen de motor en shut board en friemel je zo het rubber eruit maar bij een diesel is het wat krapper.

groetjes jan.

mariette (0), 12 jaar geleden

Met dank aan Jan! We hebben inderdaad het rubber bij de accu verwijderd en toen liep het water goed weg, hartstikke bedankt voor de tip!

jan T (20) PRO, 12 jaar geleden

precies en nou dat rubber weg is heb je minder kans dat het verstoipt raakt.

groetjes jan.

ricky (0) PRO, 12 jaar geleden

Ik ben hierdoor bijna een keer tegen een muur aangereden met een auto van een klant omdat de rembekrachtiger volledig onder water stond en dus alleen maar water opzoog ipv dat hij moest bekrachtigen hahaha maar gelukkig deed de handrem het wel...
P.s. De Touareg heeft hier ook last van, maar lijkt wel 2 aparte bakken te hebben, rubbel links weghalen betekent 20 liter water, vervolgens rubber rechts weghalen en dan weer een sloot water. (misschien handig voor als een Touareg bezitter dit leest)...

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.