Volkswagen Golf IV: motor schud net voor stationair draaien

Bouwjaar: 1999, Brandstof: Diesel, Motorcode: agp / aqm

Hallo,

Ik zit met het volgende probleem net voor dat ik stil sta vooral bij rotondes dat je hem het laatste stukje laat uitrollen schud de motor en gaat zelfs de pook heen en weer (erg irritant). Als je gas geeft stilstaand en hij valt terug in toeren heeft hij het ook soms. Maar dit doe je normaal nooit. Ik heb de motor gewisseld voor een agp met uitzonderlijk weinig kmers en er hoort een aqm in. Beide sdi motoren uiterlijk geen verschil kunnen ontdekken. Dus misschien dat er nog verschil in de computersoftware zit iemand die dit kan uitlezen voor mij? agp software bedoel ik dan.
Voor de rest geen storingen en de auto rijd ook perfect. Inspuitpomp is dynamisch afgesteld tandriem etc. zijn nieuw. Koppeling en remschakelaar werken ook naar behoren.

Wie of wie heeft er suggesties?

jeehoo

Geplaatst door jeehoo (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

P. Kelder (0) PRO, 14 jaar geleden

Er zijn 2 mogelijkheden dit probleem op te lossen.

1) nieuw regelapparaat.

2) vast vliegwiel monteren met natuurlijk de bijbehoordende koppeling.

Gr. paul

jeehoo (0) PRO, 14 jaar geleden

1) ivm ruckeln bedoel je? Maar dat komt toch alleen voor in combinatie met een 2 massa vliegwiel? En het compenseren hier van door de inspuitpomp. Kan je dit onderbouwen?

2) het is een sdi dus heeft geen 2 massa vliegwiel dus die vervalt

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.