Volkswagen Golf IV: Motor slaat af bij insturen

Bouwjaar: 2000, Brandstof: Benzine, Motorcode: AHW 1.4-16v

Als ik bijv. wil inparkeren en ik draai flink aan mijn stuur dan slaat de motor af. Ook als ik op de weg wil keren, dus met lage snelheid, en ik stuur, dan slaat ook de motor af. Ik dacht aan de vleugelpomp van de stuurbekrachtiging. Het sturen tijdens het rijden lijkt wel iets zwaarder te gaan maar ook weer niet zo zwaar dat er helemaal geen bekrachtiging meer is. Ik heb het peil gecontroleerd, dit staat met warme motor op het minimum. Heeft iets bijvullen veel effect of zal er nog iets anders aan de hand kunnen zijn? Motor heeft 170.000 gelopen.

EricVW

Geplaatst door EricVW (0) , lid sinds 16 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

Audidriver73 (0) PRO, 14 jaar geleden

Wellicht loopt ie te laag stationair waardoor hij bij belasting af slaat.
Gasklephuis reinigen en opnieuw in basisstand zetten zou een oplossing kunnen bieden.

EricVW (0), 14 jaar geleden

bedankt voor je reactie. Hij loopt stationair ca. 700 tpm. Ik heb de voorkant even omhoog gezet en de motor gestart. Bij sturen naar de uiterste stand hoor ik de motor wel wat smoren, ik weet niet of dit normaal is. Het is de bedoeling dat ik morgen even naar de garage ga.

EricVW (0), 14 jaar geleden

Het probleem is opgelost. Het gasklephuis is opnieuw in de basisstand gezet en nu heb ik geen problemen meer met sturen.

Audidriver73 (0) PRO, 14 jaar geleden

Bedankt voor de feedback.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.