819 bezoekers online

Volkswagen Golf III : Motor slaat af duur even voor die weer gestart kan worden

Bouwjaar: 1994, Motorcode: 2.0 8V

Hallo,

Ik ben in het bezit van een golf 3 2.0 8V en heb het volgend probleem waar ik niet uit komt.
Als ik rij heb ik kans dat mijn motor uitvalt. Als ik stop en een tijdje wacht kan ik de motor weer starten en verder rijden. Als ik gereden heb en de motor uitschakeld en die op nieuw wil starten slaat doe hij het niet moet dan weer een tijdje wachten.
De lampje die moeten branden als je het contact aan zet doen het niet, de richting aanwijzer en de clima control ook niet. Na een tijd kan soms lang duren branden de lampje weer en kan ik de motor weer starten.

Ik heb mijn contact slot vervangen op advies van de anwb maar heb het probleem nog steeds. Ik heb er overegens een tijd geen last van gehad voor het vervangen van het slot, maar zins kort weer.

Hij is uitgelezen klopesensor werd als storing aan geven, maar vraag mijn af als dat het daadwerkelijke probleem is. Als die er ook voor zorg dat de lampje geen spanning krijgen en dat de motor niet kan aan slaan. Als het probleem zich voor doet zou je zeggen dat de start onderbreker in werking is maar dat is volgens de ANWB niet het geval.

Wie kan mijn hierbij helpen.

Melvin

mely38

Geplaatst door mely38 , lid sinds 9 jaar geleden

12 Reacties

jan T PRO, 9 jaar geleden

een ding is zeker het zit niet in de klop sensor.
je hebt je contactslot vervangen heb je het slot en het contactblokje vervangen.

groetjes jan.

mely38, 9 jaar geleden

Hoi Jan,

Het contactslot is vervangen. Contact blokje bedoel je het blokje dat aan het slot zit waar de stekker in komt. Die is nanmelijk ook vervangen.

Grt melvin

jan T PRO, 9 jaar geleden

ja die bedoelde ik.

groetjes jan.

mely38, 9 jaar geleden

Ja die vervangen

mely38, 9 jaar geleden

Ja die vervangen

v-sem PRO, 9 jaar geleden

Ruil je start/accesoires relais eens om.

mely38, 9 jaar geleden

Hi,

Weet jij toevallig welk nummer de relais heeft.

v-sem PRO, 9 jaar geleden

de 2de rij boven de zekeringen. 3de relais van links

mely38, 9 jaar geleden

oke thanks ga morgen even kijken.

ricky PRO, 9 jaar geleden

Dus niets werk op dat moment meer en eventjes later wel?
Kortgesloten cel in de accu zou goed kunnen.

Maar je bedoeld toch dat hij niet start of dat de motor niet aanslaat?

mely38, 9 jaar geleden

Hai Ricky,

Op het moment dat het probleem zich voor doet werk mijn richting L/R niet, de airco niet en de cotrole lampjes branden ook niet. De motor slaat niet aan wil wel maar is net of een start onderbreker in werking treed. ( net als wanneer je accu niet goed is of geen bezine meer hebt )
Op het moment dat de controle lampjes branden kan ik de motor weer starten wat de laaste tijd ook niet altijd het geval is. Als ik de auto een tijdje laat staan dan kan ik de motor weer starten.

mely38, 9 jaar geleden

V-SEM

Ik heb de relais vevangen, maar dat heeft niet geholpen.
Ik ben wel tot de ontdenking gekomen dat er een kasje onder de dashboard als ik die even schut pringen de controle lampjes weer aan, heb gekeken of er een los contact is maar niet te vinden. Op het kasje staat in het duits ( Regeleenheid voor bescherming tegen diefstal ). Als dit kasje aanslaat springen de controle lampjes aan en hoor ik aan de rechter kant (Passagiers zijde ) een klik. Gezocht en gevonden een roodkasje maar weet niet waarvoor die is en wat de funtie is. Mocht foto's willen zien laat het even weten dat stuur ik ze toe.
Als de lampjes branden staat de motor toc niet aan.
Melvin.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.