Volkswagen Golf I : Motor slaat niet aan

Bouwjaar: 1980, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1500

Goeiemorgen -middag -avond,

Gisteren startte ik mijn Golfke zonder probleem, 50km mee gereden, blokje had goed warm toen ik hem stil zette (veel file gehad onderweg) geen vuiltje aan de lucht.
3 uur later (ondertussen vriestemperaturen) wou ik terug vertrekken, laten voorgloeien en proberen te starten maar hij sloeg net niet aan, dan nog enkele keren kort geprobeerd met voorgloeien en starten maar hij sloeg maar niet aan en gaf precies minder en minder de neiging om aan te slaan. Na 10 keer proberen gaf de batterij het ook op, dit heb ik al vaker voorgehad met dit vriesweer, batterij is maar 44Ah, maar is nog maar 6 maand oud).
Toen heb ik dan maar besloten om het mat startkabels te proberen, aangezien hij anders met startkabels direct aan slaagt, maar deze keer ging de startmotor gewoon rond en sloeg hij niet aan (af en toe heel even bijna maar na enkele keren had het echt geen zin meer).

Ik heb hem dan maar buiten laten staan aangezien hij niet bij mijn thuis staat en deze avond opnieuw gaan proberen met opgeladen batterij, startmotor ging rond, motor ging rond maar hij slaat niet aan (er komt wel wat rook uit de uitlaat maar ik weet niet in hoeverre het uitlaatgas of warme lucht was), wel weer temperaturen tegen het vriespunt..
Ik heb de motor even bekeken maar met een lamp in de donker en half bevroren vingers heb ik het snel op gegeven, maar op het eerste zicht viel er mij niet direct iets op.
Tijdens het rijden gisteren liep hij ook mooi op 4 cilinders, geen blauwe/witte of eender welk soort rook, gewoon onzichtbaar uitlaatgas. Ook onderweg bij de frituur even gestopt en daar startte hij zonder probleem terug (wel maar 5 minuten binnen geweest).

Dus, wie heeft er een idee waar het aan ligt of tips om al enkele dingen uit te sluiten?
En kan het zijn dat ik de motor ondertussen al wat verzopen heb met zoveel te proberen?

mvg, Jannes

JStaels

Geplaatst door JStaels (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

8 Reacties

Punt (35) PRO, 13 jaar geleden

Jannes een 44 Ah accu is voor een benzine motor. Belangrijk is de snelheid waarmee de motor rond gaat bij het starten.
Probeer het met wat remreiniger en kijk ook of alle gloeiers nog in orde zijn. Hoor je ook bij het contakt aanzetten het afslagventieltje klikken??? Die startmotor heeft door al dat starten ook een knauw gekregen . Laat die bij twijfel nakijken.
Succes.

Gordon '75 (0), 13 jaar geleden

Zeker eens even de gloeibougies checken.Zelf vroeger ook eentje gehad,zelfde probleem gehad,gloeipluggen vervangen en probleem was opgelost.

succes!!!

berendonck (0) PRO, 13 jaar geleden

De accu moet minimaal 60 Ah zijn en er zit een gloeizekering in onder de motorkap die moet je even nakijken en de gloeispiralen op een goede werking kontroleren.

Gr. Harry

Mercury (0) PRO, 13 jaar geleden

ik ben het met Harry eens!

Gr
Peco Power

JStaels (0), 13 jaar geleden

Alvast bedankt voor de tips!

Er zou inderdaad een grotere batterij in moeten, maar dat verklaard toch niet dat hij met startkabels niet start of wel..?
Gloeibougies zal ik zeker nakijken, deze zullen hoogstwaarschijnlijk zoiezo al wel aan hun einde zijn.
Toch ga ik ook eens proberen na te gaan of er wel degelijk brandstof wordt aangezogen en ingespoten, aangezien hij echt geen neiging tot aan slaan lijkt te hebben.

Ik kan er echter ten vroegste zaterdag mij mee bezig houden dus ik zal verdere bevindingen binnen een paar dagen posten!

mvg, Jannes

berendonck (0) PRO, 13 jaar geleden

Over het algemeen zijn de startkabels uit de autoschop veel te dun dat is het probleem en kijk echt even naar de zekering.

Gr. Harry

JStaels (0), 13 jaar geleden

4 nieuwe gloeibougies gemonteerd en het golfje start zelfs bij vriesweer als nooit tevoren..

Nogmaals enorm bedankt voor het advies iedereen!!

berendonck (0) PRO, 13 jaar geleden

Graag gedaan.

Gr. Harry

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.