Volkswagen Caddy: motor slaat over op toeren en hikt stationair

Bouwjaar: 2005, Brandstof: Diesel, Motorcode: 2.0 sdi (BDJ)

Hallo, heb hier een caddy van 2005 met een 2.0 sdi motor (motorcode BDJ) waarvan de motor naarmate hij meer op temperatuur komt, stationair begint soms begint te hikken/overslaan en helemaal slecht op toeren wil komen. Vooral vanaf ongeveer 3500 toeren gaat het goed mis.
De foutcode 16706 (VAG foutcode), sensor motortoerental G28 geen signaal, komt er dan ook in. We hebben dan ook eerst maar de sensor vernieuwd, maar dat hielp dus niet.
Ben nu aan het meten geweest met de scoop, waarbij ik een prachtig mooi beeld heb, en ook waarneer de motor hikt, is er geen uitval in het scoopbeeld te zien. De meteing heb ik bij het regelapparaat uitgevoerd, zodat ik eventuele draadbreuk oid heb uitgesloten. Ook heb ik voor de zekerheid de bedrading nog op breuk en kortsluiting gecontroleerd.
Stationair komt de storingscode er niet in, maar wanneer ik weer even goed gas (diesel) geef waarbij de motor best overslaat en inhoud, komt de storing er weer in en begint het storingslampje te branden.
Dacht ook nog aan een verstopt brandstoffilter ivm het erge inhouden op toeren, en heb dit dus ook maar vernieuwd maar dit mocht ook niet baten.
Heeft er iemand een idee?

Zoeperman Germ

Geplaatst door Zoeperman Germ (0) PRO , lid sinds 20 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Caddy? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

4 Reacties

poppekast (0) PRO, 15 jaar geleden

controleer eens de distributie denk dat de riem niet goed op tijd staat

poppekast (0) PRO, 15 jaar geleden

hier nog wat uitgekomen?

Zoeperman Germ (0) PRO, 15 jaar geleden

Distributie nog niet gecontroleerd. Dit wil mij ook niet aan, want soms loopt de motor ook wel goed. Hij slaat koud goed aa, maar naarmate hij op temperatuur komt wordt het minder. Heb wel gezien dat wanneer hij bokkig loopt op toeren, dat de "gasklep" ook staat te klapperen. De foutcode van de toerentalsensor komt er dan ook weer in en krijgt de melding dat hij geen signaal geeft. De motor loopt nu nog op de nokkenasstand gever. Trek ik deze ook los, slaat de motor af.
Heb nog een ander regelapparaat geprobeerd maar dat hielp niet.
Ga volgende week een nieuwe achterste krukaskeerring met sensorring proberen. Waarom weet ik zelf nogniet, want op de scoop heb ik wel altijd een mooi signaal.
Zou de distributie niet op tijd staan zou ik ook eerder een melding van de nokkenasstandgever verwachten. Heb dit nl. een keer eerder meegemaakt toen de 3 boutjes van het nokkenas tandwiel iets los waren gelopen en daardoor het tandwiel iets verdraaid was.
Wanneer ik weer verder ben laat ik het wel even horen.

check

Beste antwoord, geplaatst door Zoeperman Germ (0) PRO, 15 jaar geleden

Heb dinsdag zoals ik al geschreven had, de achterste krukaskeerringflens met sensorring vernieuwd en het probleem is tot nu toe over.
Er is inderdaad niets aan deze ring te zien en hij zat ook goed om de krukasflens geperst en stond op tijd. Dus wat er nou eigenlijk mee aan de hand is weet ik niet, maar het probleem is over.
Bedankt voor het meedenken.

Groeten

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Caddy of stel zelf een nieuwe vraag.