Volkswagen Golf IV: motor storing 17961

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Motorcode: BCB

Ik ben deze storing,17961, al een paar keer op dit forum tegen gekomen en het bleek dan aan de afstelling van de db snaar te liggen. Dat is bij deze auto niet het geval[wel 10 keer gecontoleerd].
deze storing kwam er af en toe in en er was toen goed met de auto te rijden ,nu gebeurt het steeds vaker en de motor loopt dan heel slecht [ zagen en het lijkt wel of hij 'verzuipt]'.
als ik de motor op de brug laat lopen dan loopt hij ook te hoog stat., +/- 1200 omw.min..Als hij dan ongeveer 5 minuten staat te draaien dan is het uitlaat spruitstuk rood heet. hij ploft ook wel veel in de uitlaat,maar hij loopt dan wel goed rond als ik hem dan van de brug rijdt begint hij ineens te zagen en het moterlampje en het epc lampje gaat branden.
het vogende heb ik al geprobeerd ;
in laat lek opgezocht: niet aanwezig,
alle sensoren gemeten met een GMTO scoop. niets verkeerd.
gas klep huis schoon gemaakt en in basis afstelling
egr afgesloten / omgedraaid
cater ontluchting losgehaald en op de gas klep afgedopt,

nu heb ik ook met gmto gebelt en die zegt dat er een sensor in de ecu zit die omgevings lucht druk meet en dat deze defect kan zijn.
heeft iemand hier evaring mee?
hij vond het rood worden van het uitlaatspruitstuk ook erg vreemd en wist ook niet of dat met deze druk sensor te maken heeft.
wie o wie helpt mij weer verder op weg want ik weet het nu echt niet meer, michel

dexter68

Geplaatst door dexter68 (0) PRO , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

vliet (0) PRO, 14 jaar geleden

Uitlaat/kat. verstopt?

dexter68 (0) PRO, 14 jaar geleden

bedankt voor jullie reactie
ik had al de uitlaat geheel gedemonteerd en de katalisoren gecontroleerd ,eentje bij het spruitstuk en de andere onder de auto. niks aan de hand!
de site van gerrit heb ik al 2 weken geleden geraad pleegt i.v.m de storings code.
ik heb vandaag het vacuum in het inlaat spruitstuk gecontroleerd bij stationair lopen en dat is ongeveer 600 mb en dat volgens de gegevens juist

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.