Volkswagen Golf II : Motor valt af en toe uit bij koppeling intrappen.

Bouwjaar: 1986, Brandstof: Benzine, Motorcode: KR

Vandaag helaas met mijn youngtimer naar mijn werk moeten gaan in Rotterdam ipv mijn TDI 3. Op de terugweg kwam ik in de file terecht. Op een gegeven moment merkt ik bij het intrappen van de koppeling dat ie steeds verder terug ging in toerental. Bij gasgeven was er geen enkel probleem van inhouden ofzo, alleen als ik ontkoppelde. Eerst ging ie zover in toerental terug dat de rode lampjes gingen branden maar op den duur ging de motor uit bij het intrappen van de koppeling. Na het wederom starten was er een rijdje geen probleem, maar na enige tijd begon het weer opnieuw. Zeer irritant in de file....

De motor "zaagde"niet ( wat ook wel eens voorkomt bij dit en andere typen Golf 2 injectie maar liep verder goed staionair. Toen ik in Breda ging tanken en daarna verder reed was er, vooralsnog, geen probleem meer.

Iemand een suggestie?

Gr,

Jeroen

Jeroen05

Geplaatst door Jeroen05 (0) , lid sinds 13 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

2 Reacties

stefan84 (0), 13 jaar geleden

Je zou eventueel de stappenmotor eens kunnen schoonmaken met remreiniger..

Was de tank erg ver leeg toen dan gebeurde ? Indien hij het alleen doet bij een tank van 1/4 vol of minder, dan zou ik het opvoerpompje eens controleren, deze zit in de tank. Meestal gaat het gepaard met ( ligt ) inhouden tijdens het rijden.

Gr Stefan

Jeroen05 (0), 13 jaar geleden

Inmiddels heeft de auto een paar maanden stilgestaan. Ik heb er op gelet en had idd het idee dat dit het geval is. Naarmate de tank leeg is leek het erop dat is ook iets minder respons heeft op het gaspedaal en dat is dan wat meer de neiging had af te slaan. Ik hoop er nu weer wat meer te gaan rijden en ga het in de gaten houden!

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.