Volkswagen Transporter: motor valt spontaan stil

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: BPC

motor valt spontaan stil tijdens rijden. laat auto uitlopen tot stilstand. is een auto met DSG versnellingsbak. kan motor gewoon starten, slaat weer aan. wij als techneuten ervaren de storing niet. de berijder heeft het soms 6 keer per dag.

Gaarne advies

M.6752

Geplaatst door M.6752 (0) PRO , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Transporter? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

6 Reacties

maarten4874 (0) PRO, 13 jaar geleden

buiten de tips die je op het AMT forum al hebt gekregen;
- pompverstuiver toch? kabelboom onder kleppendeksel oke?
- geen losse massa's blok/chassis?

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Welke storing(en) staan er in alle regelapparaten van de wagen?

M.6752 (0) PRO, 13 jaar geleden

Dat is nu juist het vreemde. Er zijn geen storingen aanwezig. Via Vastester uitgelezen. Mijn ervaring is, wanneer er geen foutcode's aanwezig zijn, is het meestal een mechanische storing

Jan227 (5) PRO, 13 jaar geleden

Hallo, gezien het feit dat de motor gewoon weer te starten is, denk ik niet dat je het moet zoeken in het brandstof systeem. Controleer of de voeding (plus/massa) op het motor regelapparaat wegvalt, bv door een controle lampje aan te sluiten. Is dit in orde, dan is de kans groot dat het motorregelapparaat uitval vertoont. Overigens wordt deze pompverstuiver motor niet geleverd met DSG bak, het is 6 traps automaatlbak, of een handgeschakelde 6 bak. Groet Jan227

ricky (0) PRO, 13 jaar geleden

Hoeft niet altijd iets mechanisch te zijn, kan ook iets zijn wat de computer niet kan zien als storing, denk dan bijvoorbeeld aan de opvoerpomp in de tank of bdp sensor.
Motorcomputer onderbreking denk ik niet want dan heb je vaak een storing in een ander regelapparaat die dan de motorcomputer even niet heeft gezien,dus dan zou je een communicatiestoring moeten hebben in een ander regelapparaat.

Jan227 (5) PRO, 13 jaar geleden

Hallo, dat is nou juist het vervelende bij de T5 tot mj 2010, heb namelijk meerdere keren uitval van motorregelaparaten meegemaakt, maar dan waren er geen andere regelapparaten die communicatie fouten zagen mbt de ECU. Groet Jan227

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Transporter of stel zelf een nieuwe vraag.