Volkswagen Passat: motor valt uit

Bouwjaar: 2007, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1.9 tdi

Daar ben ik weer.
Op de vertrek dag vanuit Winterberg, word ik geconfronteerd met pech. Nauwelijks 3 kwartier onderweg te zijn geweest, valt de motor volledig uit. Aan de kant kunnen zetten en ik zag in de display de gloeispiraal branden. Daarna 2x gestart, maar de motor sloeg niet aan. Via mijn verzekering is een sleepauto van een VW garage gekomen en heeft ons naar de garage gesleept. De auto sloeg toen wel aan toen de monteur de auto op de sleepauto zette? In de garage aan de computer gehangen en de diagnose was een storing van een impulsgeber /kurbelwelle. Niet zo lastig volgens de monteur, deze moest vervangen worden en dan zou het wellicht voor elkaar zijn. Dus niet. De auto start, de motor slaat aan, maar naar enige minuten slaat deze af? De garage stond voor een raadsel. Computer gaf geen storing meer aan, dus er was nog een mechanisch probleem, maar welke?
Uiteindelijk besloten om de auto naar Nederland te transporteren, want ik heb nog BOVAG garantie (net 3 weken in bezit) bij de garage (geen VW). Daar gaan ze met de auto aan de slag. Graag verneem ik welke storing de VW garage gediagnosticeerd heeft en mogelijke oorzaak ten grondslag ligt?
Daarbij heb ik kosten gemaakt en die wil ik verhalen op de garage in Nederland. Is dit realistisch?

Mvg,
Gustavo

Gustavo

Geplaatst door Gustavo (0) , lid sinds 14 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Passat? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

5 Reacties

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

en wat moeten wij hiermee, dit is een zaak tussen u en de garage!!
succes

Gustavo (0), 12 jaar geleden

Zo dat is lekker kort door de bocht.
Als je geen reply wil geven doe het dan niet. Ik heb een storing door gekregen en ik weet niet wat de garage in Duitsland bedoelde. Dat zou ik graag willen weten en misschien dat iemand dit probleem kent en die mij hierover kan informeren. Met deze informatie zal ik beter beslagen ten ijs komen als de garage in Nederland er mee aan de slag gaat.

Hans4040 (330) PRO, 12 jaar geleden

Je steld 2 vragen:
Graag verneem ik welke storing de VW garage gediagnosticeerd heeft en mogelijke oorzaak ten grondslag ligt?
Daarbij heb ik kosten gemaakt en die wil ik verhalen op de garage in Nederland. Is dit realistisch?

Wij weten niet wat de garage in Duitsland allemaal uitgevoerd heeft.
Zonder storingscode kunnen wij ook geen advies geven.

De gemaakte kosten op de garage verhalen is inderdaad een zaak tussen de garage en jou.
Dus, tot zover kunnen wij hier niets mee.

mvg,
Moderator.

jan5047 (0) PRO, 12 jaar geleden

in de garage bedoelde ze de bdp sensor, maar ik vind het vreemd dat de garage niet verder heeft gekeken, en dan nog wel een vw dealer misschien brandstof pomp of de verstuivers (krijgt geen brandstof) of ergens een draad breuk
maar mijn opmerking sloeg eigenlijk op het laaste wat bereft : Daarbij heb ik kosten gemaakt en die wil ik verhalen op de garage in Nederland. Is dit realistisch?
dat is een zaak tussen u en de garage, maar ik ken de regels van de bovag niet

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Passat of stel zelf een nieuwe vraag.