Volkswagen GOLF: Motor valt uit tijdens rijden

Bouwjaar: 2003, Brandstof: Benzine, Transmissie: Handgeschakeld, Motorcode: AZD, Motorinhoud (cc): 1600, Vermogen (kw): 77

Hallo iedereen,

Ik hoop dat jullie mij kunnen helpen met een probleem dat ik heb. (GOLF IV)
Mijn motor valt namelijk vaak uit bij hoge snelheden (vanaf 100km/h). Op dat moment voel ik een soort van 'klap' en zie ik dat de toerenteller naar de 0 loopt. Vervolgens hoor ik een piep en gaan zowel het motorolielampje als het engine check lampje branden. Op het scherm geeft de auto aan dat ik de motor moet uitzetten.

In het boekje van de auto staat dat dit voorkomt als er te weinig olie in de motor inzit. Echter zit er 3,5 liter olie in (zoals voorgeschreven). Toen ik de auto kocht, zat er wel 4,5 liter in en had ik eigenlijk nergens last van. Kort nadat ik de auto gekocht had, heb ik de monteur er na laten kijken. Hij vertelde mij dat er een liter te veel in zat en heeft er 1 liter uitgehaald. Een paar weken nadat hij dit gedaan had, trad dit probleem voor het eerst op.

Het gaskleppenhuis is gereinigd en opnieuw ingeleerd. Ook de krukassensor is al vervangen. Auto is ook uitgelezen met VAGCOM, maar er zijn geen storingen gevonden.
Waar zou het probleem in kunnen liggen? Relais 30 of 409, of zou het toch met de motorolie te maken kunnen hebben? Of wellicht iets totaal anders

Ik rij vaak grote afstanden. Er zit bruine smurrie op de oliedop, maar volgens monteur kwam dit door vocht.
Wie o wie kan mij helpen??

Groet,

Jordy

Jordyvd

Geplaatst door Jordyvd (0) , lid sinds 8 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

0 Reacties

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.