Volkswagen Golf: Motor wel warm verwarming na een tijdje warm koud....

Bouwjaar: 1990, Brandstof: Diesel, Motorcode: 1600

Mijn motor word warm en wanneer ik ermee ga rijden word mijn verwarming na een tijdje koud terwijl de motor temperatuur gelijk blijft (dit vooral op de snelweg).
Mijn waterpomp en thermostaat zijn vervangen. Ik heb laatst de ANWB erbij gehad omdat ik het zelf niet meer wist en dacht ik vraag hun even.
De monteur zei dat het "misschien" aan de thermostaat kan liggen. Hij heeft in de expansievat de thempratuur gemeten en die was 87 graden.
Ik weet namelijk niet of er een dubbelwerkende thermostaat in zit of niet dus zei hij dat het daar aan kan liggen. Nu heb ik niet veel vertrouwen in die mannen vandaar dat ik het hier even vraag.
Vandaag heb ik gekeken naar de kleppen voor het schutbord in de motorruimte. De rechter leiding waar het aluminium stuk zit is goed heet. Het leiding met de, zwarte plastic klep, is lauw tot koud. Waar kan dat aan liggen?
De zwarte plastic klep heb ik los gehaald en zag dat er macaronie vormig plastig in zat dat afgebrokkeld is ik heb hem schoongemaakt en weer geplaatst..
De aluminium klep zag er smerig uit dus ook schoongemaakt. Uit het kleine gaatje waar de dunne slang aan zit komt bijna geen water of lucht uit. Heb ik dus schoongemaakt en nu gaat dat wel...

Kan het nu aan die kleppen liggen of licht het aan de kachelradiator want na een tijdje gereden te hebben word de verwarming koud en als ik weer een tijdje rustig in de stad rij zeg maar dan word het langzaam warm terwijl de temperatuur van de motor gelijk blijft.

Ik heb al ergens gelezen dat je beter die 2 kleppen ertussen weg kan halen. Aangezien er stukjes uitkomen in de leiding naar de waterpomp lijkt mij dat nu niet verstandig.... Wat kan ik het beste doen?

Klopt het dus dat ik een dubbelwerkende thermostaat moet hebben? Ik weet dus niet wat erin zit ik ga het na vragen want het doosje heb ik niet weggegooit.
De waterpomp is goed want dat is gecontroleerd....

Ik weet het niet meer wie kan mij ermee helpen???

VWGolf16D

Geplaatst door VWGolf16D (0) , lid sinds 18 jaar geleden

Heb je de perfecte onderdelen nodig voor Volkswagen Golf? Ontdek nu de meest uitgebreide selectie van kwalitatieve automaterialen. Eenvoudig en zeer voordelig te bestellen op kenteken. Klik hier en maak je auto weer als nieuw!

3 Reacties

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

Kleppen gaan nog wel eens stuk. Even proberen zonder kleppen.........en eventueel vervangen als het dan wel goed is.

Gr,

VWGolf16D (0), 17 jaar geleden

[quote=Petje57]Kleppen gaan nog wel eens stuk. Even proberen zonder kleppen.........en eventueel vervangen als het dan wel goed is.

Gr,[/quote]
Ok bedankt Petje ik zal het morgen proberen.. Hoop dat het lukt.. Verder geen ideeën?

Petje57 (0) PRO, 17 jaar geleden

Thermostaat lijkt me goed met 'n watertemperatuur van 87 gr. Veel meer zit er ook niet aan............

Gr.

Niet gevonden wat je zocht? Misschien is je vraag al eens beantwoord voor je Volkswagen Golf of stel zelf een nieuwe vraag.